Lightstrap: a villogó iPhone keret

A legendás „Just avoid holding itt hat way”, avagy „Ne úgy fogd” mondat óta sok víz lefolyt a Dunán, s azóta már minden Apple iPhone tulaj tudja: új telóhoz új tok dukál! Az Apple „Antenna-Gate” után futótűzként kezdtek el terjedni a „kacifántosabbnál érdekesebb, de annál esztelenebb” tokok, melyek használatával elkerülhetővé vált az iPhone térerejének lecsökkenése, eltűnése. A Lightstrap is e tokok nyomdokaiba lép, azaz ez a tok is az iPhone-hoz készült, de szerepköre a klasszikus darabokétól szélesebb, ugyanis a tok-keret vakuként, videofényként is funkcionál.

lightstrapproto.jpg

A zseniális ötlettel tulajdonképpen egy körvaku hatását imitálhatjuk és teljes egészében helyettesíthetjük vele az okostelefon beépített fényét, ami sokkal gyengébb és rosszabb megvilágítást ad. Még a ’90-es évek elején Ben és Cassidy Clawson alapították a Brick and Pixel nevű céget, aki a Lightstrap gyártását szeretné majd beindítani – a cucc egyelőre még az előkészületi stádiumban van, az alkotók pedig jelenleg pénzt kalapoznak a sorozatgyártáshoz.

A LED sort tartalmazó eszköznek saját, 1000 mAh teljesítményű áramforrása van, amivel körülbelül 500 villanás adható le egy töltéssel. Fénye körülbelül tízszer olyan erős, mint az iPhone beépített vakujáé, de nem csak ez teszi igazán hasznossá a Lighstrapet, hanem a körvakura hasonlító kialakítás, ami kellemesebb hatású megvilágítást tesz lehetővé. A kickstarter.com oldalon elhelyezett termékdemó képek mellett egy videót is tartalmaz, ami bemutatja a készülék működését, hatását és némi betekintést is enged a termék műszaki megoldásaiba. Érdekessége a filmnek, hogy a forgatáshoz egy Lighstrappel felszerelt iPhone-t használtak.

A késztermék körülbelül 97 dollárba fog kerülni, s ha összejön a tervezett 250 000 dolláros kezdőtőke, akkor még 2014 áprilisa előtt kézbe vehetik a támogatók a Lightstrapet. Irány hát az eszköz információs oldalára!

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...