Érdekességek a délelőtti unalom ellen

Tart a nyári punnyadás, most épp hála az égnek nincs olyan rekkenő hőség, mint pár nappal ezelőtt. Bár a gyártóknál is sokan nyaralnak, azért akad itt-ott egy-egy érdekesség, amiről érdemes lehet beszámolni és olvasni. Nézzük, mit tart számunkra az internet:

Új, CFexpress Type A memóriakártyákat mutatott be az Exascend, ami ráadásul világelső is egyben. Az SD-kártya méretű CFexpress Type A egységek eddig nem igazán akartak elterjedni, de szerencsére egyre több gyártó érzi szükségesnek, hogy ezt a típust is terjesszék a jónép között. Az Exascend mérnökei olyan egységet dobtak piacra, ami kapacitását tekintve világleső: 240 GB tárhelyet kínál a 800 MB/mp olvasási és 700 MB/mp írási sebességre képes egység. A 240-es mellett kapható még 180 és 120 GB-os példány is. A gyártó „prémium” minőségű 3D TLC NAND chipeket alkalmaz, így a PCIe 3.0 interfészen keresztül kommunikáló memóriakártyák vélhetően tartós munkatársai lehetnek a fotósoknak, filmkészítőknek. A 120, 180 és 240 GB-os egységeket 190, 300, illetve 400 dolláros áron vásárolhatjuk meg öt éves garanciával.

Kép forrása: Exascend

Megérkezett a TTartisan első, autofókuszos lencserendszere, a 36 x 24 mm-es képérzékelőket is kirajzoló AF 32 mm F2.8 Z, amit – ahogyan azt neve is sugallja – a Nikon Z bajonettre terveztek. A kettő híján 150 dollárba kerülő objektív hernyócsavaros STM léptetőmotorral van felszerelve, így nem csak kézzel tudunk élességet állítani. A termék 196 grammot nyom, beépített Napellenzője van, firmware-ét USB aljzaton keresztül frissíthetjük. A 63 x 50 mm-es objektív 27 milliméteres szűrőátmérővel bír, F2.8-ról induló, hét lamellából álló blendéjének nyílását F16-ig szűkíthetjük. Az optika formulája frissítően egyszerű: hat csoportba rendezve csupán kilenc lencsetaggal találkozhatunk.

Kép forrása: TTartisan

A FujiFilm átütő sikert ért el legújabb instantfilmes fényképezőgépével, az Instax Mini EVO-val: óriásit léptek piaci részesedésben! A BCN Ranking riportja szerint a FujiFilm jelenleg körülbelül 26,8%-os piaci részesedésnek örvendhet Japánban, ami komoly eredmény!

Kép forrása: Instax

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...