Fontos firmware frissítéseket adott ki a Canon

A Canon új vezérlőszoftvereket adott ki népszerű MILC fényképezőgépeihez. A szóban forgó masinák konkrétan az EOS R3, az EOS R5 és az EOS R6, de valószínűleg az EOS R3 tulajdonosai fognak a legjobban örülni az újdonságoknak! Lássuk, mit kapnak a géptulajok a gyártó fejlesztőrészlegétől:

EOS R3 – v1.2.0

Bár a Canon EOS R3 már eddig is egy igen komoly fényképezőgép hírében állt, a legújabb firmware által még versenyképesebbé vált. Az új alapszoftver lehetővé teszi például a 195 kép/mp-es sorozatfelvételi sebességet, ahol JPEG-ben, és RAW-ban egyaránt kihasználhatjuk ezt az őrült tempót, igaz, a fókuszt és a fénymérést rögzítve használhatjuk csak. Mozgóképeknél is új értékkel találkozhatunk: Full HD képméretnél választhatóvá vált a 200/239,76 kép/mp-es frekvencia a HFR beállításoknál. De érkezett új timelapse mód, illetve új fókuszrétegező mód is. A fotósnak lehetősége nyílik arra, hogy több HEIF fájlt konvertáljon JPEG formátummá a menüben, de FTP adatátvitel során képvágást és átméretezést is alkalmazhatunk a kiválasztott fotókra. Szintén frissült a Digital Movie IS képstabilizációs mód, ami még hatékonyabbá vált. A fejlesztőmérnökök számos egyéb újdonsággal is megtömték az új szoftvert, amit innen lehet letölteni.

EOS R5, EOS R6 – v1.6.0

AZ EOS R5 és EOS R6 vázak szerényebb frissítésben részesültek, de ezeket a szoftvereket is érdemes telepíteni a gépekre, mert fontos újdonságokat is kínálnak. Az EOS R5 esetében például a túlhevülést megelőzendő automatikus kikapcsolást késleltetni lehet, ha „Magasra” állítjuk a paramétert. Így tovább videózhatunk a készülékkel, de számolni kell azzal, hogy a váz melegebb lesz, mint amit megszoktunk eddig. Az EOS R5 és az EOS R6 új vezérlőszoftverében – csakúgy, mint az EOS R3-nál – a fotósnak lehetősége nyílik arra, hogy több HEIF fájlt konvertáljon JPEG formátummá a menüben, és frissült a Digital Movie IS képstabilizációs mód, ami még hatékonyabbá vált. Az EOS R5-höz innen, az EOS R6-hoz innen töltheted le az új firmware-t.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...