A Canon EOS R3 új, javított vezérlőszoftvere már letölthető!

Pár napja arról kaptunk hírt, hogy a Canon levette weboldalairól az EOS R3 1.2.0 számú alapszoftverét, ám a gyártó nem kommentálta, hogy mindez miért történt. Ma viszont elérhetővé vált a javított, 1.2.1-es verziószámú szoftver, amit már le is húzhatunk a Canon magyar weboldaláról. Az új verzió a következőket tartalmazza (idézem a canon.hu szövegét):

1. Lehetővé teszi az „Egyedi nagy sebességű sorozatfelvétel” beállításának lehetőségét felvételkészítési módban. 2–50 kép készíthető folyamatosan kb. 30–195 kép/mp sebességgel.
2. Lehetővé teszi az „FHD 239,76 kép/mp/200,00 kép/mp” beállítás lehetőségét „Magas képfrekvencia” módban.
3. Lehetővé teszi a fényképezőgépen a „Mélységkompozíció” opciót a „Fókuszsorozat” során. Lehetővé teszi a Fókusz-sorozatfelvételt és mélységkompozíciót vakuval (Speedlite EL-1) funkciót.
4. Lehetővé teszi a time-lapse videofelvétel funkciót. Ne feledje, hogy a time-lapse felvétel beállítása akkor is megmarad, ha a fényképezőgép a time-lapse videofelvétel megkezdése előtt automatikus kikapcsolási állapotba kerül.
5. Hozzáadja a Cloud RAW feldolgozási funkciót. A RAW-feldolgozás a legújabb képfeldolgozási technológiával lehetséges. Ez egy fizetett szolgáltatás, amely a Canon Imaging App Service Plan megvásárlását igényli, amely 2022. július 25-től lesz elérhető.
6. Lehetővé teszi több HEIF-kép több JPEG-képpé konvertálását.
7. A [Still Image Crop/Aspect] (állókép levágása/képarány) opció [Custom Controls] (egyéni vezérlés) értékre állítható. A hozzárendelt gombbal válthat a kivágási és a képméretarány között.
8. Lehetővé teszi a képek kivágását és átméretezését az FTP-kiszolgálóra történő átvitel során.
9. 802.1X a hitelesítés/WPA2-Enterprise mostantól támogatja a PKCS#12 tanúsítványformátumot.
10. Olyan elektronikus zár-hang lejátszását teszi lehetővé, amely a mechanikus zár vagy az elektronikus 1. redőny használata esetén hallható.
11. Javítja a „Movie Digital IS” teljesítményét. Szelfik vagy sétálós felvételek készítése közben nagy látószögű objektívvel stabilizálja a képet.
12. Hozzáadja az [Auto Power Off Temp.: Standard/High] (Automatikus kikapcsolás hőmérséklete: Normál/magas) funkciót az állókép-készítés menüjéhez.
13. Kijavítja azt a 70-es hibakódon megjelenített, ritkán előforduló hibát, amikor a [Disp. performance] (kijelző teljesítmény) [Smooth] (sima) üzemmódra van állítva.
14. Kijavítja a kisebb hibákat.
15. Kijavítja azt a hibát, amely miatt a fényképezőgép 1.2.0 készülékszoftver-verzióra történő frissítését követően a [Factory reset/Gyári visszaállítás] művelet végrehajtásakor bizonyos felvételi beállítások nem kerülnek megőrzésre.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...