Picit drága lett, de azért maradhat? Íme, a Hasselblad új középformátumú váza!

Kissé megkésve, picit drágán, de végre megérkezett a Hasselblad legújabb középformátumú fényképezőgépe, az X2D 100C, amely – ahogyan neve is utal rá – egy 100 MP-es képérzékelő köré épül. A 44 x 33 mm-es lapka ráadásul hátsó megvilágítású, ami a gyártó állítása szerint 15 FÉ dinamikaátfogást nyújt. A színcsatornánként 16-bites színmélységű képalkotó egység 5-tengely mentén stabilizált, tehát beépített IS nélküli objektívekkel is élvezhetjük a „biztos kéz” fotózást. A beépített stabilizátor hatékonyságát a Hasselblad 7 FÉ-re taksálja.

Kép forrása: Hasselblad

Az újonc frissített autofókusz rendszert kapott, ami 294 fázisérzékelővel operál. Az adattárolásra nem csak CFexpress Type B kártyákat használhatunk, hanem a beépített, 1 TB kapacitású SSD-t is. A váz hátoldalán egy dönthető, érintésérzékeny, 3,6”-os kijelző található, de a komponálást végezhetjük a 0,5”-os képátlójú, 5,76 millió képpontos, OLED panelra épülő elektronikus kereső segítségével is. Az aktuális expozíciós adatokat egy 1,08”-os kijelzőről olvashatjuk le, amit a váz tetőlemezén helyeztek el.

Kép forrása: Hasselblad

A fényképezőgép áramforrása a CIPA mérései szerint egy töltéssel 420 kép elkészítésére elegendő szuflával bír, de már régóta tudjuk, hogy ezek általában igen konzervatív értékek, a való világban ettől jóval több is kihozható egy-egy akkutöltetből. A 8700 euróba, azaz kb. 3,5 millió forintba fájó vázhoz nem kapunk külön töltőt, mert a beépített PD 3.0 gyorstöltő áramkörnek hála seperc alatt újra munkába állhatunk a lemerült egységgel.

Kép forrása: Hasselblad

A mától rendelhető fotógép 11 656 x 8742 pixeles képeket készít, a 44 x 33 mm-es BSI-CMOS lapkáról csatornánként 16-bites színmélységű nyersfájlok kerülnek a kiválasztott adathordozóra. A Bayer-féle színszűrővel ellátott szenzor adathalmazát JPEG, vagy 3FR formátumokban menthetjük el. A Hasselblad X-bajonettel szerelt gép mechanikus zárral 1/4000-68 mp közti záridőkre képes, de elektronikus zárat választva akár 1/6000 mp-ig is lemehetünk. A Hasselblad X2D 100C vázon megtalálható az USB 3.2 Gen 2 (10 Gbps) aljzat, amin keresztül az akkut tölthetjük (USB-C PD). Természetesen van beépített WiFi, ami a 802.11b/a/g/n/ac/ax szabványt támogatja. A váz 895 grammot nyom, 149 x 106 x 75 mm terjedelmű.

Jut eszembe, ha rákívántál, idehaza a Tripontban lehet majd megvásárolni a cuccost!

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...