Beépített telekonverterrel született a Nikon giga-szuper teléje!

Erre az objektívre sokan fenték már a fogukat, de csak kevesek engedhetik majd meg maguknak: a Nikon Nikkor Z 600 mm F4 TC VR S-ről csak szuperlatívuszokban lehet beszélni, ami azonban az árán is látszik majd. A 15 500 dolláros, azaz kb. 7,1 millió forintos szuper objektív a Nikon tükörnélküli, full frame szenzoros fényképezőgépeire lett tervezve. A beépített telekonverter 1,4-szeresen nyújtja meg a fókusztávot, így a 600 milliméterből 840 mm lesz, az F4 indulóértékből pedig F5.6. Egy Z 9 vázra csavarva 5,5 FÉ előnyre tehetünk szert a beépített képstabilizációnak köszönhetően.

Kép forrása: Nikon

Ha a telekonverter lencsetagjait is beleszámoljuk, akkor összesen 26 üvegtagból áll az optikai formula (19, ha a TC nélküli értéket vesszük), ahol három extra alacsony szórású (ED), két szuper ED, és két rövidhullámú fénytörésű (SR). A becsillanások és tükröződések kialakulását a gyártó a Nano Crystal Coat és a Meso Amorphous Coat bevonataival gátolja meg. A gyors és néma élességállítást a Silky Swift Voice Coil Motor (SSVCM) rendszer végzi, ami az összes korábbinál gyorsabb, pontosabb és halkabb működést ígér. Hatalmas gyújtótávolsága ellenére az új Nikkor csupán 3,3 kilogrammot nyom, így 550 grammal könnyebb, mint az F-bajonettes elődmodell. A termék hossza 44 cm, ami szintén nem mondható hatalmasnak.

Kép forrása: Nikon

A magnéziumötvözetből kialakított tubus természetesen szigetelt, így a Nikkor Z 600 mm F4 TC VR S időjárás- és fagyálló. A frontlencse könnyebb tisztíthatósága végett fluorit bevonatot is felgőzöltek az üvegfelületre. A Nikkor Z 600 mm F4 TC VR S még idén, november végétől lesz megvásárolható.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...