A Xiaomi új csúcstelefonjára Leica objektíveket csavarhatsz

De minek? Kérdezhetné a laikus, hiszen pont az a poén az okostelefonban, hogy a kameramodulja nem, vagy csak minimálisan „lóg ki” az eszköz síkjából, illetve az, hogy nem kell egy ormótlan plusz tárgyat magunkkal cipelni, ha épp le kell valamit fotózni/videózni útközben. Ha pedig tudom, hogy fényképezni, vagy filmet forgatni megyek valahová, akkor meg dedikált, a telefonokénál sokkal jobb képminőséget és ergonómiát kínáló céleszközt viszek magammal.

Kép forrása: Xiaomi

Szóval, a Xiaomi 12S Ultra spéci verziója egyelőre csak egy „érdekes fejlesztésként” létezik, talán ha összesen egy tucatnyit (pontosabban tíz darabot) küldtek ki belőle influenszereknek próbára. A Leica M típusú objektíveket fogadó telefon kameramoduljának lelke egy 1”-os képérzékelő, azaz a full frame lapkákra tervezett Leica objektíveken látható mm értékeket 2,7-tel kell megszoroznunk, hogy a várható látószöget kiszámolhassuk.

Kép forrása: Xiaomi

A „Xiaomi 12S Ultra Concept Phone” alapjában véve az „alap” 12S Ultra továbbálmodott verziója, amire egy további, 1”-os, 50 MP-es képszenzort biggyesztettek a mérnökök. A szenzort egy olyan foglalat veszi körbe, amibe egy közgyűrű csavarható. Ez a közgyűrű szolgál bajonettként, ami a Leica M lencserendszereket végül fogadja. A koncepció meglehetősen drága, ugyanis a speciális telefonoknak darabja 300 000 jüanba, azaz kb. 16,9 millió forintba kerül (vélhetően a mellékelt Leica objektív sem nyomja le az árat).

Kép forrása: Xiaomi

Nos, nem valószínű, hogy valaha tömeggyártásra kerül sor, hiszen eléggé okafogyott berendezés lenne ez a telefon-kamera hibrid. Technológiai erőfitogtatásnak viszont kiváló ez a szörnyeteg, ráadásul a Leica és a Xiaomi együttműködését is szépen rivaldafénybe állítja. Képmintákat is lehet nézegetni, ezeket a Xiaomi weibo.com oldalán csodálhatjuk meg.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...