A retró szellemében: Nikon Z fc Special Edition Black

Különkiadás készült a Nikon modern klasszikusából, az APS-C szenzoros Z fc vázból: a Z fc Special Edition fekete díszgúnyába öltöztetve kerül piacra. S hogy kellően ütős legyen az összkép, egy hozzá nagyon szépen illő fekete objektívet is kapunk a Nikkor Z 40 mm F2 SE személyében.

Kép forrása: Nikon

Sajtóközlemény

A NIKON EGY IKONIKUS FÉNYKÉPEZŐGÉP ÉS OBJEKTÍV ÚJRAGONDOLÁSÁVAL BŐVÍTI A TÜKÖR NÉLKÜLI VÁLASZTÉKOT

A Nikon ma két olyan új terméket mutat be folyamatosan bővülő kínálatában, amelyeket népszerű modelljei öröksége ihletett. A kínálat újdonsága az ikonikus Nikon Z fc fényképezőgép és a NIKKOR Z 40mm f/2 (SE) fekete változata – egy kompakt és könnyű fix objektív, amely kiváló képminőséget és sokoldalúságot kínál. Mindkét kiadás a Nikon Z sorozatának innovatív technológiáját és a lenyűgöző retró dizájnt ötvözi.

Z fc fekete kiadás

A Z fc tükör nélküli fényképezőgép volt az első Z sorozatú modell, amely ötvözte az „örökölt” dizájnt a fejlett tükör nélküli technológiával – nem csak állóképek és videók készítésére volt ideális, de a tulajdonosok is büszkén használták. A tavalyi ezüst változat óriási sikere után a csak a Nikon Store-ban kapható fekete kiadás megfelel a vásárlói igényeknek, és tükrözi a Nikon azon törekvését, hogy még többen leljék örömüket az időtlen Z fc fényképezőgépben. Ezen kívül hat új színnel bővült a prémium külső, kizárólag a Z fc fekete kiadás számára elérhető színválaszték – összesen 12 különböző színvariáció a Z fc ezüst és a Z fc fekete kiadáshoz.

Kép forrása: Nikon

Nikkor Z 40 mm F2 SE

Könnyű kialakításával és kiváló optikai teljesítményével a NIKKOR Z 40mm f/2 (SE) objektív tökéletesen alkalmas portrék és más álló témák fotózására, és bármilyen beállítás használata mellett lenyűgözi a felhasználókat. Az állandó f/2-es maximális rekesz lehetővé teszi a fotósok számára, hogy a lehető legszebb lekerekített háttérelmosást hozzák létre, a 40 mm-es normál gyújtótávolság pedig kiemeli az elsődleges témát.

Kép forrása: Nikon

A NIKKOR Z 40mm f/2 (SE) objektív is a klasszikus NIKKOR objektívektől örökölte kialakítását, amelyek ugyanabban az időszakban jelentek meg, mint a Nikon FM2 filmes fényképezőgép – amely öröksége ihlette a Z fc fényképezőgépet. Megérkezése kibővíti a Z fc retró kialakításához illeszkedő objektívek választékát.

Kompakt méretének és kis tömegének köszönhetően nemcsak jól néz ki, de azok számára is tökéletes, akik mindig úton vannak. Eközben a nagy sebességű és pontos automatikus élességállítás, valamint a por- és cseppálló váz lehetővé teszi, hogy bármilyen életstílushoz illeszkedjen, így növelve a fényképezés örömét.

Főbb jellemzők: NIKKOR Z 40mm f/2 (SE)

• A Z fc fényképezőgéphez illeszkedő, örökség ihlette dizájn alkalmazása, amelyet az FM2-vel egy időben megjelent klasszikus NIKKOR objektívektől vett át.
• A nagy fényerejű, f/2-es maximális rekesz és a 9 lamellás írisz gyönyörű, lekerekített háttérelmosást biztosít.
• A 40 mm-es gyújtótávolság szabványos látószöget biztosít, amely ideális portrék, pillanatképek és más témák sokféle jelenetben történő fényképezéséhez.
• A gyújtótávolság 60 mm APS-C méretű/DX-formátumú fényképezőgéphez való rögzítés esetén.
• Kompakt és könnyű, teljes hossza kb. 45,5 mm, össztömege kb. 170 g.
• A 0,29 m-es minimális fókusztávolságnak köszönhetően a felhasználók közel kerülhetnek a témákhoz.
• Az STM (léptető motor) alkalmazása nagy sebességű és pontos AF-et tesz lehetővé halk működés mellett, a kompakt váz feláldozása nélkül.
• Por- és cseppálló teljesítményének köszönhetően nagyobb biztonsággal vihető bárhová.
• A vezérlőgyűrűhöz olyan funkciók rendelhetők, mint a rekeszérték és az expozíciókompenzáció.
• A videófelvétel rendkívül halk működés mellett, hatékony fókuszlégzés-vezérléssel és stabil expozícióval történik.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.