Újabb drónt mutatott be a DJI: íme, az elforgatható kamerás Mini 3!

A DJI Mini 3 249 grammot nyom, azaz pont belefér abba a súlyhatárba, ami jogilag még „könnyített” használatot tesz lehetővé. Az újdonság kameramoduljában egy 1/1,3”-os képérzékelő található, de az igazi finesz, hogy a kameramodult 90 fokban elforgathatjuk, így portréorientált mozgóképet vehetünk fel vele, amivel például a TikTok, vagy a YouTube Shorts elvárásainak felelhetünk meg. A DJI Mini 3-mal legfeljebb 4K felbontású videók rögzíthetők – akár HDR módban is -, de aki állóképeket szeretne lőni, az 12 MP-es képmérettel számolhat.

Kép forrása: DJI

„True Vertical Shooting” névre hallgat a DJI világszenzációja, avagy a 90 fokkal elforgatható kamerafej. Annak, aki nem akar, vagy nem tud videót vágni, ez egy nagy segítség lehet. Az optika F1.7 fényértékű, tehát több fény jut el a szenzorra. Ha viszont napos időben szeretnénk videózni, ND szűrőket kell majd alkalmaznunk. A Mini 3 kamerájában található képszenzor „négy az egyben” technológiát alkalmazva négy pixelt fog össze, azaz eredetileg 48 MP áll rendelkezésre, de az alacsonyabb zajszint és a nagyobb dinamika érdekében így csak 12 MP-es képek születnek.

Kép forrása: DJI

A CMOS lapka kettős natív érzékenységgel dolgozik, de a DJI, sajnos, nem részletezte, hogy ezek a lépcsők milyen értékeken helyezkednek el. A HDR videók legfeljebb 30 kép/mp képfrissítésűek lehetnek, ami azért nem rossz ebben az árkategóriában. A „szabadidő” kategóriába tartozó Mini 3 méreteinél fogva akár egy kabátzsebben is elfér, a fentebb már említett 249 grammos tömegénél fogva pedig biztos nem fogja leszakítani azt.

Kép forrása: DJI

A standard akkuval legfeljebb 38 percet repülhetünk egy töltéssel, de az intelligens „Intelligent Flight Battery Plus” áramforrással akár 51 percet is a levegőben tölthetünk a Mini 3-mal. Adatkapcsolat téren a drón a DJI O2 rendszerét használja, ami HD felbontásban 30 kép/mp-es képfrissítés mellett akár tíz kilométeres hatósugarat kínál. A QuickTransfer adatsebessége 25 MB/mp. Csakúgy, mint a DJI más drónjai, a Mini 3 is képes előre beprogramozott felvételi módok használatára (Dronie, Helix, Rocket, Circle, Boomerang).

Kép forrása: DJI

A repülő kamera biztonsági felszereltségének része többféle automata hazatérő mód: Smart RTH, Low Battery RTH, Failsafe RTH. Ha tehát jelvesztés, vagy egyéb észlelt probléma lépne fel, a drón automatikusan visszatér a felszállás helyére. A DJI Mini 3 GMSS műholdas navigációt használ a navigáláshoz; többféle szenzor figyeli a környezetet, hogy esetleges akadályokat biztonságosan ki lehessen kerülni repülés közben. A DJI Mini 3 mától kapható, az alap szett ára 410 dollár (ebben a drónon kívül az RC-N1 távvezérlő is benne van). A legértékesebb szett 800 dollárba fáj, de itt már számos egyéb kiegészítőt is megkapunk a drón mellé. Bővebb infóért látogass el a DJI honlapjára.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...