Nem akarok karácsonyra..

..egy újabb állványt, hiszen a két tripodom évek óta teszi a dolgát, s fogja valószínűleg még akkor is, ha már én nem leszek.
..egy újabb kicsinosított gömbfejet, hiszen a mai napig nem érkezett jobb, mint amit már 18 éve használok.
..egy újabb memóriakártya-formátumot, ugyanis a CFexpress és az SD mindent is lefed, amire fotósnak, filmkészítőnek szüksége lehet (ok, filmeseknek ott van még az SSD arra az esetre, ha kvintillió bit/mp-es adatfolyamra folyamodna).
..egy újabb vlogger vázat, amiben nincs beépített fizikai képstabilizátor, ami képvágás nélkül képes dolgozni akármilyen felbontáson.
..egy újabb manuális objektívre, ami csak abban különbözik a már korább óta kapható tucatnyi hasonlótól, hogy más van ráírva (pl. „Muti Coating” [sic!]), vagy más a lencsebevonata.
..egy újabb okostelefonra, amiben 200 MP-es kameramodul található 1/100”-os szenzorral.
..egy újabb „jópofa” bögrére, ami valamelyik – bármelyik – gyártó akármelyik objektívjét imitálja.
..egy újabb YouTube csatornára, ahol harsány hangon ordítja a „véleményformáló” a tutit a fotózásról az arcunkba, mikor még életében nem fogott fényképezőgépet (telcsin nevelkedett, na).
..egy pár „új” szűrőt, ugyanis már megvan az összes (CPL és ND), amelyek közül kb. szökőévente csavarok fel egyet az objektívre.
..egy újabb Mesterséges Intelligencia meghajtású képfeldolgozó programot, ami az egyre hülyébb ember helyett csinál meg mindent.
..egy olyan fényképezőgépet, aminek operációs rendszere van. Komolyan, minek túlbonyolítani?
..egy újabb, gépi mélytanuláson és neurális hálón nevelkedett zajszűrő szoftvert.
..egy újabb USB szabványt. Legyen csak egy mindenen: USB-C a nyerő!

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...