Új vezérlőszoftverekkel állt elő a Nikon és a Ricoh

Frissült a Nikon D850 és a Ricoh GR III, illetve GR IIIx firmware-e. A Nikon csúcskategóriás tükörreflexes fotógépe esetében az alábbi módosításokkal találkozhatunk (idézet a Nikon magyar nyelvű weboldaláról):

  • A fényképezés és a videofelvétel menüt kibővítettük a [Portréhatás egyensúlya] funkcióval. További tájékoztatást a Supplementary Firmware Update Manual (Kiegészítő útmutató firmware frissítéséhez) dokumentumban talál. Amennyiben 1.30-as vagy újabb firmware-verzióval készített NEF (RAW) képeit meg szeretné tekinteni számítógépen, frissítse az NX Studio alkalmazást 1.3.1-es vagy újabb verzióra, a Picture Control Utility 2 segédprogramot pedig 2.4.14-es vagy újabb verzióra.
  • Megoldottuk a következő problémát: amikor a felhasználó megkísérelte használni a [BEÁLLÍTÁS MENÜ] [Tükörfelcsapás tisztításhoz] funkcióját, a fényképezőgép megjelenítette a „Bluetooth menü [Hálózati csatlakozás] elemének letiltása” üzenetet, a tükröt pedig alsó állásban rögzítette, megakadályozva felemelését és a tisztítás megkezdését, amikor a [BEÁLLÍTÁS MENÜ] alábbi két menüpontjának egyike [Bekapcsol] értékre volt állítva:
    – [Bluetooth] > [Hálózati csatlakozás]
    – [Repülőgép üzemmód]

Letölteni innen tudjátok az új alapszoftvert.

A Ricoh GR III és GR IIIx esetében ugyanazokat a bővítéseket, javításokat alkalmazták a mérnökök, így a leírás egy és azonos:

  • „Negative Film Tone” hozzáadva az Image Controlhoz
  • Mostantól kiválasztható, hogy a készülék kikapcsolt állapotában a képernyőn megjelenjen az összes felvétel és a firmware verzió
  • Most már távolról is kikapcsolhatja az ImageSync (2.1.15-ös vagy újabb verzió) funkciót
  • Általános működési stabilitás fokozása

A GR III szoftvere innen, a GR IIIx-é innen tölthető le.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...