Ez az állvány önmagát szintezi!

Hamarosan érkezik a Benro újdonsága, a Theta, ami egy önmagát szintezni képes, háromlábú fotóállvány. Úgy tűnik, az emberiség történelmében még manapság is szemtanúi lehetünk „korszakalkotó” újdonságoknak: a kerék, majd a szeletelt kenyér feltalálása után most végre megérkezett az önmagát szintező, háromlábú állvány, ami kapásból két verzióban lesz megvásárolható. A kettő közül a Theta a kisebbik, míg a Theta Max a nagyobbik, nehezebb fotós szettekhez tervezett kiadás. Mindkét állvány része továbbá egy egyedi gömbfej, ami lezárva sima 3D állványfejként is használható (karral).

Kép forrása: Benro

A könnyű és kicsi állványok kialakítása ráadásul úgy történt, hogy összecsukva a lehető legkevesebb helyet foglalják el csomagunkban: nincsenek kiálló részek, minden szépen szinte teljesen belesimul a tripod síkjába. Impozáns adat, hogy noha a Max csak 0,15 kilogrammal nehezebb kisebbik testvérénél, teherbírása annál 9 kg-mal több, így kereken 20 kilós fényképezőgép-objektív párost bízhatunk rá. Mindkét állvány ötszekciós, szénszálas lábakat kapott, amiket kézi csavarokkal rögzíthetünk a kívánt magasságban. Ezek a csavarok azonban önállóan is lezárnak, így búcsút mondhatunk a felboruló háromlábaknak.

Kép forrása: Benro

Amint fentebb említettem, a gömbfejet lehet reteszelni, így a mellékelt mozgatókarral használva hagyományos 3D-s fejként funkciónál (ideális videofelvételek készítéséhez – a termék honlapján látványos animációk szemléltetik a működést). A Theta és a Theta Max opcionális bővítő modulokkal egészíthető ki, mint például az akku modullal, a fényképezőgépet vezérlő modullal, a GoLive modullal, vagy az optikai érzékelőket tartalmazó modullal. Az akku modul felel az állvány önálló és automatikus szintezéséért is, így ezt mindenképp szereljük fel a rendszerre. A „Battery Module” külső áramforrásként is használható az USB aljzatának hála.

Kép forrása: Benro

A „Camera Control Module” közreműködésével Bluetooth és WiFi kapcsolaton keresztül vezérelhetjük külső eszközökkel a fényképezőgépünket. A Theta alkalmazás segít ebben a feladatban. A „GoLive” modul közreműködésével azonnal megoszthatjuk álló-, vagy mozgóképeinket a megfelelő platformokon (pl. YouTube). Ehhez csak egy HDMI portra lesz szükségünk a fotómasinán, illetve a már említett Theta alkalmazásra. Az „Optical Matrix Sensor” modullal (és a Theta appal) például timelapse felvételeket is készíthetünk, ahol egyenletes expozíció-átmenetek vannak a képeken. A szenzorok feladata ugyanis az, hogy a fényviszonyoknak megfelelően átállítsák gépünk beállításait. A modul Bluetooth vezeték nélküli kapcsolatot létesít önmaga és a fotógép között.

Kép forrása: Benro

A Theta most 350, a Theta Max pedig 400 dolláros áron vásárolható meg. Bővebb infó a gyártó honlapján olvasható.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...