Kora reggeli érdekességek

Két fél-pletykával kezdeném a sort: állítólag a Samyang hamarosan bejelenti a 35-150 mm F2.0-2.8 FE objektívet Sony E-bajonettel. A kínai Weibo közösségi felületen felfedett optika állítólag azonos lehet a Tamron ugyanilyen paraméterű zoomjával. Ez érdekes lehet, ha valóban érkezik egy ilyen objektív!

A kép csak illusztráció (Forrás: Samyang)

A másik újdonság jövő héten érkezik, a Venus Optics Laowa Argus 28 mm F1.2 a full frame szenzorokat hivatott kirajzolni, de az igazi unikum, hogy Nikon Z-bajonettet kap a lencserendszer. Ez a termék teljesen manuális vezérlést kap, tehát nem a vázról lehet vezérelni a blendét, a fókuszt. A pontos bejelentési dátum március 27.

A Pentax – úgy tűnik – nem a mennyiséggel akar kitűnni a sorból, hanem a minőséggel és a különlegességekkel. A márka mérnökei épp azon agyalnak, hogy építsenek-e egy teljesen új filmes gépet, ahol ráadásul a filmet kézzel kellene csévélni. Az ötlet nem teljesen új keletű, hiszen tavaly decemberben már belengették, hogy szeretnének építeni egy 35 mm filmes fotógépet. A tervek szerint ebben a gépben nem lenne semmiféle áramforrás, és minden manuálisan, „analóg” mechanikus módon működne, így a filmtovábbítás és visszatekercselés is. A Pentax tud valamit?

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...