Íme, a Samyang eddigi legnagyobb dobása!

Egy igen univerzális, de valahonnan máshonnan (hmm..) már ismert objektívet mutatott be ma a Samyang: megjelent az AF 35-150 mm F2-2.8 FE Sony E-bajonettel! Ez a lencserendszer lefedi a leggyakrabban használt, általános gyújtótávolságokat (35, 50, 70, 85, 135, 150 mm), tehát gyakorlatilag a telefotótól a portrén keresztül szinte mindenre lehet használni, ráadásul a fényereje sem épp gyenge. A gyártó azt ígéri, hogy az optikai formula (18 csoportba rendezve összesen 21 lencsetag, köztük 2 db aszférikus, 1 db H-aszférikus, 3 db HR, illetve 6 db ED elem) rendkívüli felbontóképességet nyújt, ami „saroktól sarokig” párját ritkítja.

Kép forrása: Samyang

Az élességállításért egy lineáris motor felel, ami gyors és szinte teljesen néma működésű. A Linear Stepping Motor ráadásul pontos, és filmkészítőknek is tökéletes munkatárs. A blende íriszét kilenc darab lekerekített lamella alkotja. A legkisebb tárgytáv 35 mm-en 33 cm, 150 mm-en pedig 85 cm. A zoomgyűrűt a reteszkapcsolóval rögzíthetjük, de arról nincs információ, hogy ez a funkció minden, a tubuson jelölt gyútávon elérhető-e, vagy csak 35 milliméteres állásban. Az AF/MF közti váltást dedikált kapcsolóval végezhetjük, de van még egy háromállású egyedi kapcsoló, illetve két funkciógomb is, melyek feladatkörét a fotós határozhatja meg.

Kép forrása: Samyang

A Samyang AF 35-150 mm F2-2.8 FE időjárásálló szigeteléssel van ellátva, így a megfelelő vázra csavarva akár enyhe esőben, erős ködszitálásban sem kell lemondani a képalkotásról. A 92,8 x 157 mm-es terjedelemhez 1210 grammos tömeg társul, a szűrőmenet átmérője 82 mm. Árakat egyelőre nem láttam sehol, bővebb információ itt érhető el.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...