A Leica ismét kedvet kapott egy monokróm géphez: megérkezett az M11 Monochrom

A Pentax után a Leica is bemutatta legújabb fekete-fehér fotózásra épített fényképezőgépét: a Leica M11 Monochrom 60 MP-es, színszűrő nélküli full frame szenzor köré épül, érzékenységét akár ISO 200 000-ig emelhetjük. Természetesen ennek a masinának is kiváló az építési minősége, így hát nem csoda, hogy fémből van a váz: a tetőlemezt például könnyű, de tartós alumíniumból faragták. A kijelző karcálló zafírüvegből van, a markolat és a váztest nagy része bőrszerű bevonattal van ellátva. Érdekesség: a váz előlapjáról hiányzik a Leica embléma.

Kép forrása: Leica

Az M11 Monochrommal háromféle felbontásban készíthetünk fényképeket: 18, 36, vagy 60 MP-es fotókat lőhetünk JPEG, vagy DNG RAW formátumban. Az érzékenységi tartomány felső határát már említettem, alul ISO 125-ig csavarhatjuk az értéket. A színszűrő hiánya gyakorlatilag eliminálja a színzajt, a „fényzaj” pedig filmszerű granulációt ad a fotóknak magas érzékenységi értékeken. A váz beépített memórián tárolja képeinket: 256 GB áll rendelkezésünkre, de SD kártyával is bővíthető a tárhely, ha épp többre lenne szükségünk.

Kép forrása: Leica

A gépen tárolt képeket a Leica FOTOS alkalmazásának közreműködésével USB aljzaton, vagy vezeték nélkül Bluetooth segítségével másolhatjuk számítógépünkre, telefonunkra. Ha kedvet kaptál, a Leica M11 Monochrom mától megvásárolható, ára 9200 dollár. Még több infó a Leica weboldalán található a készülékről.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...