Megérkezett a fekete-fehér fotózásra épített Pentax váz

A Ricoh égisze alatt futó Pentax bejelentette a fekete-fehér képalkotásra optimalizált dSLR vázát, a K-3 Mark III Monochrom fotómasinát. A 25,7 MP-es APS-C szenzoros készülék ugyanaz, mint a „színes” verzió, annyi az eltérés, hogy nincs színszűrő a képérzékelő előtt. A monokromatikus képalkotás előnye ennél a gépnél is kijön: több tónus, részletgazdagabb rajz, alacsonyabb zajszint.

Kép forrása: Pentax

Persze, a K-3 Mark III Monochrom nem lenne teljes a speciális szoftveres szolgáltatások nélkül, így hát egyértelmű volt, hogy a mérnökök meg fogják lepni rajongóikat különleges JPEG módokkal. A váz tetőlemezére helyezett státusz LCD háttérvilágítása fehér fényű lett, a kezelőszervek feliratai szürkében tündökölnek. A menü az alapbeállítás szerint szintén fekete-fehérben pompázik.

Kép forrása: Pentax

A Pentax ezzel a húzással belépett a Leica és a Phase One elit klubjába, így már ők hárman kínálnak dedikáltan a FF képalkotásra épített fényképezőgépet. A Pentax K-3 Mark III Monochrom április végétől lesz megvásárolható, ára 200 dollárral magasabb, mint a standard modellé: 2200 USD-t kérnek érte majd a boltokban.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...