Kiderült, miben lesz más a Z 8, mint a Z 9 – esetenként még fejlettebb is a csúcsmodellnél!

Ahogyan korábban egy sejtésemben írtam, a Z 8 olyan lesz a Z 9-hez képest, mint anno a D700 volt a D3-hoz mérve. A Z 8 jelen esetben – legalábbis a kiszivárgott adatok alapján – még esetenként fejlettebb is lesz, azaz többet nyújt, mint a MILC zászlóshajó, a Z 9. A nikonrumors.com írásából kiderült, hogy mik lesznek az eltérések a két váz között (a fizikai megtestesüléstől eltekintve). Íme:

Kép forrása: nikonrumors.com

Ahol a Z 8 kevesebbet tud:

  • Akkuidő: egy töltéssel a CIPA mérései szerint 275 felvételt lehet majd készíteni CFexpress Type B kártyára az EN-EL15C típusú akkuval (ez a szám 700 a Z 9-nél, igaz, ott a hatalmas EN-EL18D gondoskodik az áramellátásról).
  • Különféle aljzatok: a Z 8-on nem lesz Ethernet (RJ45), sem dedikált vakuszinkron aljzat.
  • Memóriakártya: a Z 8-nak csupán egy CFexpress Type B (+XQD komp.) és egy SD (UHS-II) foglalata lesz, míg a Z 9-nek két darab CFexpress Type B foglalata van.
  • Továbbá a Z 8-cal nem lehet felvenni hangjegyzetet a fotók, videók mellé, és a váz szigetelése is „csupán” a D850 dSLR vázét idézi.

Ahol a Z 8 többet nyújt:

Kisebb és könnyebb lesz a Z 9-nél, JPEG és NEF (RAW) mellett választható lesz a 10-bites HEIF formátum is. Témafelismerésnél „dedikált repülőgép” is választható lesz, bár szerintem ez egy elírás lehet, mivel „repülőgép” már szerepel a felsorolásban, ami pedig a Z 9-ben is megtalálható. Képi hatásoknál a Z 8-ban választható a bőrlágyítás, illetve a „Portrait Impression Balance” (bármi is legyen ez, de szerintem ez vonatkozhat a bőrpórusokra). A Z 8 USB aljzata kommunikációs célokra is használható (USB-LAN).

Egyelőre ennyi, várom a további termékfotókat és szivárogtatásokat..

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...