Íme, egy gyönyörű luxusóra fotósoknak: Horage Lensman 2 Exposure

1,9 millió forintról indul a Horage Lensman 2 Exposure karóra ára – cserébe egy örök értékű műalkotást viselhet boldog tulajdonosa. A régi középformátumú, filmes vázra és analóg fénymérőre emlékeztető külső valódi mechanikus „expozíciós puskát” kínál, amivel könnyedén beállíthatjuk fényképezőgépünkön az ideális expozíciós értékeket. „Az újonc rajongók és a fotózás veteránjai számára a legfontosabb, hogy megtalálják a jól exponált kép eléréséhez szükséges beállításokat” – írja a Horage. A Lensman 2 Exposure órája azt ígéri, hogy „ledönti az akadályokat” és „leegyszerűsíti a jelenet fényviszonyainak kiszámításának folyamatát”.

Kép forrása: Horage

A 24 órás számlapon a fehéregyensúly ikonjait, záridő-, rekesz-, illetve ISO értékeket találunk. A Horage a Lensman 2 Exposure-t egyébként a fotográfus és oktató Brian Griffinnel karöltve fejlesztette ki. Nem csoda tehát, hogy a számlapon található értékek nem csupán esztétikai, művészi, hanem „valódi” kalkulációs funkcióval is rendelkeznek: ha elforgatjuk a számlap körüli vezérlőgyűrűt, az értékek úgy állnak be, hogy azok a megfelelő expozíciót tükrözzék. „A kétirányú forgó előlap expozíciós kalkulátorként működik, 25-től 12 800-ig terjedő ISO (filmsebesség) és F1,4-22 közötti rekeszérték között. Mindkét skála jól látható a gyors leolvashatóság érdekében; a fényviszonyokat ikonok jelzik, a zársebességet egy belső tárcsagyűrűre gravírozták. Az optimális zársebesség és blendeérték akkor derül ki, ha az előlap ISO-jelöléseit elforgatjuk, hogy azok igazodjanak az aktuális fényviszonyokhoz, így segítve a fényképezőgép expozíciójához szükséges optimális zársebesség és rekeszérték kiszámítását” – magyarázza Horage.

Kép forrása: Horage

A titánból, és feketére eloxált alumíniumból kialakított óra átmérője 39 mm, K2 mikro-rotor óraművet alkalmaz, és a sötétben fehér X1 Super-LumiNova-val világít a számlapja. Mint számos egyéb prémium óra, az alsó rész ennél a terméknél is ablakot tartalmaz, ami betekintést enged a mechanika működéséhez. A tok hátlapja zafírüvegből készült, és texturált matt fekete alumínium veszi körül. A szerkezet „gyönyörűen díszített galvanikus kivitelben, a Horage jellegzetes rácsmintájával és Côtes de Genève-vel”.

Kép forrása: Horage

A Horage Lensman 2 Exposure karórából limitált kiadásban is készül: a Brian Griffin modell PT950 platina rotorral van szerelve, s gravírozva van bele a fotós egyik jelmondata: „Believe in your light” („Higgy a fényedben”). Mindegyik óraverzió tartalmazza továbbá a „You don’t take a photograph, you make it.” („Egy fényképet nem lősz, hanem elkészítesz”) szlogent. A karórákat május 9-től lehet előrendelni; a standard kiadásért 5480, a limitált kiadásért 6600 dollárt kell fizetni. Aki lemarad a májusi előrendelésről, az még júniusban kap egy második esélyt a gyártótól, ám ekkor már magasabb árakkal kell számolni: 6600, illetve 7700 USD lesz majd az árcédulán. Bővebb infó erről a szépségről a gyártó honlapján található. (Forrás: petapixel.com)

Kép forrása: Horage

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...