A Canon EOS R100 pontot tesz az EOS-M életciklusának végére

Eddig csak pletykálgatták, de most már minden bizonnyal búcsút inthetünk az EOS-M családnak: a Canon bemutatta legújabb EOS R gépét, ami végre pontot tehet a párhuzamos világok egyenlőtlen harcának végére. Az EOS R100 lehet a tökéletes választás azoknak, akik egy egyszerű, kis méretű és csekély súlyú fotógépet keresnek a mindennapokra. A készülék központi eleme egy APS-C méretű, 24 MP felbontású CMOS szenzor, amelynek adatait egy DiG!C 8 processzor dolgozza fel. Az RF-bajonett lehetővé teszi a japán gyártó legmodernebb objektívjeinek felcsavarását, de elsősorban érdemes lesz azokat a lencserendszereket használni, amiket a Canon mérnökei kifejezetten erre a pici, pehelysúlyú gépre terveztek. Lássuk, mit ír maga a gyártó az újdonságáról:

Sajtóközlemény

Örökítsen meg értékes emlékeket útközben a Canon EOS R100-zal és az RF 28mm F2.8 STM-mel

A Canon legújabb belépőszintű, EOS R rendszerű tükör nélküli fényképezőgépét úgy tervezték, hogy könnyedén, kiemelkedő minőségben örökítse meg a különleges pillanatokat, és elég kicsi ahhoz, hogy bármilyen családi kalandra magával vigye. A Canon az RF 28mm F2.8 STM – az eddigi legkisebb és legkönnyebb RF objektív – bevezetésével is bizonyítja elkötelezettségét az RF objektívek fejlett választékának bővítése mellett

A Canon Europe ma bejelentette az EOS R100 fényképezőgép piacra dobását, amely azoknak készült, akik szeretnék megőrizni a családdal és a barátokkal töltött minőségi időt, és amely tökéletes a különleges alkalmak és maradandó emlékek megörökítésére. A kompakt és könnyű 24,1 megapixeles, APS-C érzékelővel és Dual Pixel CMOS AF-fel rendelkező EOS R100 lenyűgöző képminőséget kínál, amely tökéletes az útközbeni fotózáshoz. Ezzel együtt kerül piacra az RF 28mm F2.8 STM, a Canon legkisebb és legkönnyebb RF sorozatú objektívje, valamint az OC-E4A, egy új kábeles vakupapucs a Canon multifunkciós vakupapucsához.

Örökítse meg a pillanatot
Az EOS R100 24,1 megapixeles APS-C érzékelővel rendelkezik, melynek mérete többszöröse egy csúcsminőségű okostelefonban található érzékelőnek, így a kép- és videó minősége szemmel látható előrelépést jelent. Ez nemcsak kifogástalan színeket és hihetetlen részletességet biztosít, hanem lehetőséget ad a felhasználóknak arra is, hogy akár gyenge fényviszonyok mellett fényképezhessenek, és gyönyörű, hiteles bokeh-t (homályosítást) érjenek el, ahol a háttér egyenletesen lágyul, ezzel lehetővé téve a téma kiemelkedését. Az EOS R sorozat intelligens autofókuszának köszönhetően az EOS R100 gyors és pontos témaérzékelő Dual Pixel CMOS AF-fel rendelkezik, amely a kereső vagy az LCD-képernyő használatával követi az emberek tekintetét, lépést tart a mozgással, és arra fókuszál, ami igazán fontos. Azáltal, hogy az EOS R100 akár 6,5 kép/mp sorozatfelvételt kínál One Shot AF mellett és 3,5 kép/mp felvételt Folyamatos AF mellett, segít megörökíteni a különleges pillanatokat.

Az EOS R100 az okostelefonokhoz vagy DSLR fényképezőgépekhez képest továbbfejlesztett, 4K 25p videóteljesítményt kínál, ezáltal az EOS R rendszer előnyeit nyújtja ebben a könnyen kezelhető, belépő szintű fényképezőgépben. Emellett 60 kép/mp sebességű Full HD és 120 kép/mp sebességű 720p videofelvételre is képes, ezáltal ideális egyenletes slow-motion videók készítéséhez, ami különösen hasznos kreatív szabadidős tartalmak készítésekor. A megbízható Dual Pixel CMOS AF a Full HD felbontású felvételek során arcfelismerést és szemkövetést is lehetővé tesz.

Szabadítsa fel az Önben rejlő képességeket
Az EOS R100 – mindössze 356 g – kisebb és könnyebb, mint egy hagyományos DSLR fényképezőgép, így tökéletes azok számára, akik útközben szeretnének fényképezni. Kényelmes markolata, elektronikus keresője, intuitív kezelőszervei és útmutatót tartalmazó felhasználói felülete olyan eszközöket ad a felhasználók kezébe, amelyekkel a család saját fotósai lehetnek, anélkül, hogy profik lennének. Ezt támogatja a kreatív asszisztens, amely megkönnyíti a háttérelmosódás-, a fényerő-, a kontraszt-, és a színegyensúly beállítását.

A felhasználók sokoldalú tartozékokkal is kísérletezhetnek, például innovatív RF objektívekkel, mikrofonokkal és Speedlite vakukkal, így a kreatív lehetőségek tárháza végtelen. A Canon RF és RF-S objektívekkel való kompatibilitás azt jelenti, hogy a felhasználók kiterjeszthetik hatótávolságukat és próbára tehetik kreativitásukat.

Zökkenőmentes csatlakozás és megosztás
A Wi-Fi® és a Bluetooth® kapcsolat lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a Canon Camera Connect alkalmazással zökkenőmentesen továbbítsák a képeket és videókat okostelefonjukra az azonnali megosztás érdekében. Az alkalmazással a felhasználók távolról is működtethetik a fényképezőgépet, míg a Bluetooth-kapcsolat egyszerű vezérlést tesz lehetővé a BR-E1 távirányítóval vagy okostelefonnal, amely tökéletes csoportképek és videók készítéséhez.

Bemutatkozik a Canon legkisebb és legkönnyebb RF objektívje
Az RF 28mm F2.8 STM egy rendkívül kompakt és könnyű, teljes képmezős RF pancake kialakítású objektív. Gondosan tervezték, hogy tökéletes kiegészítője legyen az olyan fényképezőgépeknek, mint a nemrég bemutatott EOS R8. Könnyedén elfér bármely fényképezőgép-táskában, vagy a vázsapka helyett is használható, ideális az utazó és az utcai fotósok számára.

Sokoldalú, 28 mm-es gyújtótávolsága és nagy, F2,8-as maximális rekesznyílása révén számos felvételkészítési helyzethez alkalmas. A nagy rekesz lehetővé teszi a gyenge fényviszonyok mellett történő fényképezést, és kis mélységélességet biztosít a háttér elmosódásához, hogy a téma kiemelkedjen. Az RF 28mm F2.8 STM egy kombinált vezérlő- és fókuszgyűrűt tartalmaz, így a felhasználók egyszerűen módosíthatják a beállításokat és szükség esetén gyorsan kézi fókuszra válthatnak. Mi több, az STM motor a csendes autofókuszt és a témák közötti sima átmenetet is lehetővé teszi.

A Canon EOS R váz és RF objektív kombinációja által a különböző korrekciós lehetőségek alkalmazása is biztosított a kezdő fotósok és videósok számára, ezáltal jobb képminőséget kínál kisebb objektív kialakítással. A három nagy pontosságú, műanyagból öntött aszférikus elem hatékony elhelyezésével kiváló képalkotási képesség és kompakt méret érhető el, miközben az elemek száma minimálisra csökkenthető.

Az RF 28mm F2.8 STM szuperkompakt, könnyű és megfizethető opcióként bővíti a Canon fejlett objektívjeinek választékát az EOS R rendszer felhasználói számára, amelyek közé az alábbiak tartoznak még:

  • RF 16mm F2.8 STM
  • RF 24mm F1.8 MACRO IS IS STM
  • RF 35mm F1.8 MACRO IS IS STM
  • RF 50mm F1.8 STM
  • RF 85mm F2 MACRO IS IS STM

További rugalmasság az új OC-E4A-val
Az OC-E4A a Canon új kábele a multifunkciós vakupapucshoz, amely számos EOS R rendszerű fényképezőgépen megtalálható, és amely lehetővé teszi, hogy az új, fejlett tartozékokat a vakupapucstól távolabb helyezzük el. Segítségével a többfunkciós tartozékokat, például a Speedlite vakukat a kamerán kívül lehet használni a megfelelő megvilágítás érdekében, amikor függőlegesen fényképezünk, hogy elkerüljük az árnyékokat és csökkentsük a vörös szem effektust. Az OC-E4A olyan eszközök tápellátására is képes, mint a mikrofonok, és úgy tervezték, hogy lehetővé tegye az RF 5,2 mm F2.8L DUAL FISHEYE objektívvel való használatot.

További részletek az EOS R100-ról itt találhatók: https://www.canon.hu/cameras/eos-r100/
További részletek az RF 28mm F2.8 STM-ről itt találhatók: https://www.canon.hu/lenses/rf-28mm-f2-8-stm/

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...