Június közepétől kapható a Sony új vlogger kamerája

A Sony bejelentette a vloggerek igényeire kiélezett, legújabb kompakt fényképezőgépét, a ZV-1 Mark II-t. A készülék lelkét egy 1”-os több rétegű CMOS érzékelő, illetve egy arra rajzoló, ekvivalens 18-50 milliméteres gyújtótávolsági tartományt kínáló, F1.8-F4.0-ról induló optika alkotja. Az elődmodellnél ekvivalens 24 mm-ről indult a móka, így az kissé korlátozó hatással volt az önfelvételt készítők számára. Továbbra is digitális képstabilizáció érhető el, ami valamennyit vág a képből, de még így is bőven a korábbi 24 mm alatt marad a látótér.

Kép forrása: Sony

Filmfelvétel kapcsán a 4K felbontás a csúcs, ahol legfeljebb 30 kép/mp-es lehet a képfrissítés, de Full HD-ban akár 120 kép/mp-ig is elmehetünk a beállításoknál. Valamivel kisebb képméret mellett akár a 960 kép/mp-es lassított felvétel is elérhető. Állóképek esetében a sorozatfelvételi sebesség maximuma 24 kép/mp, a pufferbe pedig 800 JPEG kép fér. A mikrofonra és a kijelzőre egyaránt érvényesek az elődmodell paraméterei, itt nem történt változás.

Kép forrása: Sony

A Sony ZV-1 Mark II legfeljebb 8-bit színmélységű mozgóképek rögzítését teszi lehetővé, de legalább van S-Log2, illetve S-Log3 profil – utóbbi valamivel szélesebb dinamikatartománnyal rendelkezik, de kissé hajlamos a „poszterizációra” az utómunka során. Az eredeti ZV-1-hez hasonlóan itt sincs fejhallgató csatlakozó a hang monitorozására, ami bizonyára sokaknak érvágást jelenthet. A ZV-1 Mark II csupán korlátozott manuális vezérlést kínál, és nem rendelkezik mechanikus redőnnyel sem. Ez kevésbé jelent problémát a rövid expozícióknál, mivel a CMOS érzékelő nagyon gyorsan kiolvasható – a beépített ND szűrő is lehetővé teszi a tág(abb) rekesznyílások használatát erős fényben. A lehető leghosszabb záridő azonban mindössze 1/4 mp, ami korlátozhatja a kreatív fotózást.

Kép forrása: Sony

Szóval, június közepétől lesz megvásárolható a japán gyártó újdonsága, a ZV-1 Mark II ára 900 dollár körül alakul (+ÁFA), ami Európában valószínűleg 900 eurót jelent majd. A készüléket standard feketében, vagy fehérben lehet beszerezni, amihez illően fekete, vagy fehér Bluetooth markolatot lehet választani további 140 dollárért.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...