Szebb, jobb, erősebb: megérkezett a FujiFilm X-S20!

Oké, bevallom, hogy a szépség szubjektív dolog, így arról kár vitázni. Viszont ami biztos, hogy a FujiFilm új fényképezőgép-kamera hibridje jobb és izmosabb, mint a korábbi modell. Röviden összefoglalva, az X-S20 „wow-faktort” vált ki. 6,2K, 4:2:2, 12-bit, F-Log2, ProRes RAW és BlackMagic RAW HDMI-n keresztül, garantáltan jó akkuteljesítmény, teljes méretű HDMI aljzat, jobb fogású markolat – mi kellhet még? Ja, igen: dupla memóriakártya foglalat. Ettől a kis malőrtől eltekintve viszont tényleg sokat kapunk az 1300 dolláros árért. Az X-S20 autofókuszát is már a mesterséges intelligencia hajtja, ugyanis a személyfelismerést már okos algoritmusok vezérlik. A képérzékelő maradt a régi 26 MP-es X-Trans CMOS lapka, ám a róla érkező adatokat egy jóval erősebb CPU dolgozza fel.

Kép forrása: FujiFilm

A mechanikus zárral 8 kép/mp a sorozatfelvétel maximuma, míg az elektronikussal akár 20 kép/mp is elérhető. A pufferbe 256 JPEG, 79 tömörített RAW, illetve 28 tömörítetlen RAW fájl fér. Van beépített képstabilizátor is, ami öt tengely mentén végzi a kiegyenlítő mozgást. A gyártó hét FÉ előnyt ígér ennek használatával! A készülék elektronikus keresője 2,36 millió képpontos felbontást kínál, nagyítása 0,62-szeres, képfrissítése 100 Hz. A kihajtható kijelző 3”-os, felbontása 1,84 millió képpont.

Kép forrása: FujiFilm

A 27,7 x 85,1 x 65,4 milliméteres terjedelemhez 491 grammos tömeg társul, ami igen kedvező érték. A FujiFilm X-S20 kompatibilis a gyártó aktív hűtésével, a Fan-001-gyel, így még hosszabb egybefüggő videókat készíthetünk túlmelegedés veszélye nélkül. Az X-S20 HVC/UAC támogatást is kapott, ami azt jelenti, hogy külön alkalmazás és szoftver nélkül is használható webkameraként. Csakúgy, mint az új objektívet, a FujiFilm X-S20 vázat is június végétől lehet megvásárolni a fentebb említett áron.

Kép forrása: FujiFilm

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...