Új géppel jelentkezett a Leica!

A Leica bemutatta Q3 jelölésű fényképezőgépét, ami egy 60 MP-es full frame méretű képérzékelő köré épül. A lapka érzékenységét ISO 50 és ISO 100 000 közé állíthatjuk, ami valószínűleg bőven elég lesz szinte bármilyen fotós feladat megoldására. A Q3 egy rögzített, azaz nem cserélhető, 28 milliméter gyújtótávolságú optikával rendelkezik, aminek F-értéke F1.7-ről indul. Óriási újdonság a fázisérzékelős autofókusz rendszer, illetve a háromféle „natív” felbontás, aminek hála 18, 36, vagy 60 MP-es képeket készíthetünk (minden értéknél a szenzor teljes felületét használja a rendszer). JPEG mellett választható a DNG nyersformátum. Akinek nem lenne elég a Summilux optika gyútávja, az használhat digitális zoomolást, így elérheti a 35, 50, 75, vagy akár 90 mm-nek megfelelő látómezőt.

Kép forrása: Leica

A készülékbe a Panasonic DC-S5 Mark II fázisérzékelős fókuszrendszerét építették, így az ahhoz hasonlóan jól teljesít. A fotós rendelkezésére áll a témafelismerés, ami tovább gyorsíthat az élességállító rendszer működésén. A váz hátoldalán található elektronikus kereső OLED alapkra épül, felbontása 5,76 millió képpont. A dönthető érintőképernyő 3”-os átlóval és 1,84 millió képpontos felbontással rendelkezik. Érdekessége a gépnek, hogy IP52 besorolású szigeteléssel látták el, tehát a vízpermet és a por elvileg nem tehet benne kárt.

Kép forrása: Leica

Mozgóképkészítés terén sem kell szégyenkeznie a Leica újdonságának, hiszen akár 8K felbontású videókat is készíthetünk vele (4:2:0 színkódolással és Long-GOP módszerrel) H.265, vagy Apple ProRes formátumban. 4K-ban maximum 60 kép/mp lehet a képfrissítési frekvencia, a színkódolás 4:2:2, 10-bit, a képkockák tömörítése ALL-I is lehet. Sajnos, nincs mikrofon bemenete a váznak, így külső mikrofont nem tudunk csatlakoztatni hozzá. Mivel a Leica Q3 nem rendelkezik beépített memóriával, ezért a fényképeket és a videókat SD formátumú memóriakártyára menti a készülék. A videókat HDMI aljzaton keresztül külső felvevőre is menthetjük.

Kép forrása: Leica

Az USB-C aljzatnak hála gyors adatmozgatással és az akku belső töltésével is számolhatunk. Természetesen a Leica Q3 USB aljzaton keresztül távvezérelhető is. A Leica újfajta, vezeték nélküli töltőjével pedig kábelekkel sem kell bajlódnia a fotósnak, ha a tölteni szeretné a masinát. Aki kedvet kapott erre a német szépségre, már meg is rendelheti, ára 6000 dollár. Bővebb infó a Leica honlapján olvasható.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...