Dobd el a mérleget, ez a kamera pontosabban megmondja, hogy állsz az edzéssel!

Még nem késő elérni a „bícs bádit”! Ha pontosan szeretnéd követni tested formálódását az edzés során, akkor egy egyszerű mérleg fals információkat adhat: aki súlyzókkal edz, gyakran tapasztalhat fogyás helyett testsúlygyarapodást, noha teste, izomzata a helyes irányba indult meg. Az izom ugyanis nehezebb, mint a zsírszövet, ezért az első napokban elért súlycsökkenés után jönnek majd a pluszkilók, ami eltántoríthatja a fogyni kívánót tervétől. Sokkal jobb és hitelesebb információt nyújt egy mérlegnél például a Prism Labs legújabb „testkamerája”, a The Naked Lens, ami speciális öltözék nélkül is igen pontos képet ad a sportolás hatására elért eredményekről.

Kép forrása: Prism Labs @ kickstarter.com

Az említett kamerával különlegesen pontos térbeli testtérkép készíthető, ráadásul az efféle rendszereknél bevett speciális öltözékre sem kell költeni. Noha ijesztő lehet az 1000 dolláros árcédula, a fejlődésünk pontos naplózása megérhet ennyit. A The Naked Lens kamera pontos méréseket készít testünkről, a testzsír arányról, illetve méreteinkről, „testösszetételünkről”. A 11,5 x 5 x 5 cm-es kamera ráadásul nem is nagy, szinte bárhol felállítható anélkül, hogy zavarná a környezetünket.

A gyártó a termék fejlesztése során szoros együttműködést folytatott a texasi műszaki egyetem egyik kutatójával, Dr. Grant Tinsley-vel, aki a testösszetétel egyik szakértője. A kutató körülbelül 100 felhasználón tesztelte a kamerát, s validálta az eredményeket. Bár ez önmagában nem egy hatalmas teszthalmaz, a meggyőző eredmények láttán a Prism Labs magabiztosan kínálhatja kameráját az átalakulni vágyóknak. Egyelőre zajlik a közösségi előfinanszírozása a tömeggyártásnak, de már több mint 84 000 dollár gyűlt össze a gyártó kickstarter.com oldalán (a fejlesztők egyébként bő 1,7 milliót szeretnének összeszedni július 6-ig, amire van is esély, hogy összejön).

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.