A mesterséges fotós kihalásra ítéli a hús-vér fotográfust

Egy mesterséges intelligenciával (MI-AI) foglalkozó „fotós” cég azt ígéri, hogy „eliminálja a drága fotósok iránti igényt” azáltal, hogy költséghatékony alternatívát kínál bármiféle kép létrehozására.

A Photo AI a „világ első mesterséges intelligencia-fotósának” titulálja magát – a felhasználók 30, vagy akár több fotót is feltölthetnek magukról, vagy valaki másról, hogy betanítsák az algoritmusokat. Ha a képfeltöltéssel megvagyunk, a beírhatung egy szöveges promptot, amely bármilyen típusú képet legenerál, amilyet csak látni szeretnének magunkról, illetve a modellről. A Photo AI állítása szerint a Synthetic Photo Studio eszközzel több száz kép készíthető a felhasználó otthonának kényelméből.

A Photo AI igazolványképekre, portrékra, de akár életképekre is használható (tényleg ilyen csinos voltam/vagyok)

„A Photo AI az első mesterséges intelligencia-fotós és szintetikus fotóstúdió a világon” – mondja Pieter Levels, a Photo AI megálmodója. „Az alapötlet az volt, hogy kevesebb pénzbe és időbe kerüljön a (virtuális) fotózás, mint a való életben”. Pénzt takaríthatunk meg, ha nem kell utaztatnunk a modellt, a felszerelést, vagy akár a teljes csapatot, és nem kell a forgatás helyszínével sem bajlódnunk.

Levels konkrét példa alapján mutatja meg nekünk, mennyit spórolhatunk, ha valódi fotós helyett a mesterséges intelligenciához nyúlunk:

„Egy fotográfusért 250-1500 dollárt kell fizetni fotózásonként, ami 75-100 fényképet eredményez” – magyarázza. „[Ezzel szemben] a Pro csomaggal havonta 1000 fényképet kap a felhasználó, tehát körülbelül tíz fotózást, ami 2500-15 000 dolláros költséget jelentene, ha valódi fotózásról lenne szó. Tehát [a Photo AI] körülbelül százszor, vagy akár ötszázszor kevesebbe kerül, mintha egy igazi fotóst foglalnánk”.

A cég szerint szolgáltatásuk használható útlevél-szerű fényképekhez, portrékhoz, sőt, még kismama képek készítéséhez is. „A Photo AI akkor is hasznos lehet, ha csak szép fotókat szeretnél készíteni magadról a közösségi médiába, vagy ha szeretnéd feldobni Tinder profilodat. Az eszköz nem csak professzionális használatra szolgál, hanem az egész nyilvánosság számára is élvezhető” – teszi hozzá Levels.

A „profi” előfizetés havi 29 dollárba kerül, amivel a felhasználók 1000 MI-fotót készíthetnek; a prémium csomag havi 99 dollárba kerül, és 5000 képet enged, de ott van még az „üzleti” előfizetés havi 299 dollárért, amivel a felhasználó akár 25 000 MI-fotót készíthet.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...