Reggeli ez+az

Hamarosan érkezhet a Leica új instant filmes hibrid fényképezőgépe! A német gyártó az FCC-nél (Federal Communications Commission – Szövetségi Kommunikációs Bizottság) regisztrálta a 8262-es típusszámú terméket, ami a megjegyzés rubrikában a „Hybrid Instant Camera” bejegyzést kapta. A jelek szerint a készüléknek lesz adattovábbító modulja (valószínűleg WiFi és Bluetooth), amivel majd okostelefonnal csatolható össze (pl. képmegosztás a közösségi médiában céljából). A németeknek korábban is volt már instant filmes gépük, ami a Leica Sofort Instant Film Camera névre hallgatott, de ezt már jó ideje nem gyártják.

Úgy tűnik, a Panasonic bő négy év után végre frissíti nagyfelbontású tükörnélküli fényképezőgépét, a DC-S1R-t, ugyanis a jelek szerint még idén beharangozhatják az utódmodellt. A frissítésre utaló jelek az eltelt időn kívül például a 700 dolláros árengedmény az S1R-re, vagy az a furcsa megjegyzés, hogy a jelenlegi modell már csak 6-8 hónapig kapható (USA-ban). Ha tippelnem kellene, a DC-S1RII-ben egy fázisérzékelőkkel megspékelt, 61 MP-es Sony szenzor játszhatja majd a főszerepet.

Megjelent és letölthető a Pentax Digital Camera Utility 5 legfrissebb kiadása, ami az 5.10.1-es verziószámot viseli. A programcsomag új verziója számos hibajavítás mellett a Pentax gépek új profiljait, illetve az új 50 mm F1.4 objektívet támogatja. A szoftver innen tölthető le MS Windows alá, innen pedig MacOS-hez.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...