Pletykák hétfő reggelre

Ma állítólag nagyon meleg lesz az időjárás – ismét jól befűthet a nyár. Hogy még forróbb legyen a hangulat, itt van két apró, de annál ütősebb pletyka:

Canon

A Canon állítólag egy újabb F2.0-ról induló zoomobjektív bemutatását tervezi! Az RF 28-70 mm F2L USM anno járt nálam tesztre, és – ha jól emlékszem – elég jó véleménnyel voltam róla. Nos, a japán gyártó 2024-re egy újabb optikai csodával szeretné meglepni rajongóit, de a forrás, sajnos, egyelőre nem tudja, milyen tartományt fog lefedni az újdonság. Ha tippelnem kellene, a Canon mérnökei valószínűleg a „hiper” triumvirátus megépítésén dolgozhatnak, szóval én a 70-200 mm F2-re tippelek. Igen, tudom, már a 28-70 sem volt kicsi (se nem könnyű), a 70-200 még nagyobb és nehezebb lenne (hogy a 14-24 mm F2-ről ne is beszéljünk), de higgyétek el, egy igazi gyűjtőt, aki szinte csak simogatni vesz egy ilyen optikai csodát, a tömeg és a méret nem zavar, sőt!

A Canon 28-70 mm F2L USM – egy vödörnyi érv az EOS RF rendszer mellett!

Leica

A jelek szerint úgy tűnik, hogy a Leica a középformátumú rendszerének átalakításán ügyködik. A forrás szerint a németek a tükörreflexes rendszert – végre – tükörnélkülire cserélhetik! Mivel több forgalmazó szerint a Leica S3 életciklusa véget ért, szinte biztosra vehető, hogy a gyártó e téren is újat fog villantani. Az S4 – vagy bármi is legyen majd a típusjelölése – tehát egy igazán modern MILC váz lehet. Ehhez azonban újabb objektívekre is szükség lesz – vajon tényleg belevág a Leica?

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...