Szuperlatívuszokban gazdag a DJI új drónja, a DJI Air 3

A DJI bemutatta legújabb repülő kameráját, az Air 3-at, aminek kameramodulja nem csak széles látószögű, hanem háromszoros nagyítású telefotót is készíthet. A 48 megapixeles képek mellé legfeljebb 4K felbontású mozgóképeket is rögzíthetünk (max. 100 fps), de óriási előrelépés történt a repülési idő kapcsán is: egy töltéssel akár 46 percig is a levegőben maradhat a drón.

Kép forrása: DJI

A DJI Air 3 csupán 720 grammot nyom (ezzel azonban kiesik a törvény által kegyesen kezelt 250 grammos kategóriából), dupla kamerával van felszerelve (ekv. 24 mm F1.7, illetve ekv. 70 mm F2.8), amelyek kettős natív ISO érzékenységgel rendelkeznek. A filmfelvétel során elérhető a 4K @ 60p HDR felvételi mód is, illetve választható opció a 10-bit D-Log M és a 10-bit HLG.

Kép forrása: DJI

A DJI Air 3 a gyártó első olyan drónja, ami támogatja a 9:16-os képarányt 2,7K felbontás mellett. Az Air 3 továbbá az első a sorozatban, amely mindenirányú akadályérzékeléssel rendelkezik. A DJI szerint ez a funkció átfogó környezettudatosságot tesz lehetővé, így az eszköz minden irányban észleli az akadályokat. Elöl és hátul a drón egy halszem lencse-párossal van felszerelve az előre, hátra, balra, jobbra és felfelé történő érzékeléshez, míg az alján binokuláris lencsék és 3D TOF rendszer található. Akadály érzékelésekor az Air 3 az APAS 5.0 rendszert is használhatja annak elkerüléséhez.

Kép forrása: DJI

Ami a funkciókat illeti, az Air 3 rendesen meg van „spékelve”: mindkét kamera támogatja a FocusTrack funkciót, hogy a téma a kompozíció közepén maradjon, de ott van még a QuickShots, a bumeráng, a kör stb. repülési mód. Választható továbbá a hyperlapse felvétel, de az Air 3 rendelkezik éjszakai üzemmóddal is, amely lehetővé teszi a jobb felvételek készítést sötétebb helyzetekben is. A menüben megtalálható a „MasterShots” funkció is, ami lehetővé teszi a drón számára, hogy automatikusan végezzen el különféle kameramozgást, készítsen több klipet, szerkessze a klipeket, és zenét adjon hozzá a teljes videó gyors létrehozásához.

A DJI Air 3 már meg is vásárolható, ára 1100 dollár. Beépített kijelzős kézi vezérlő felár ellenében kapható hozzá. A gyártó honlapján további információk olvashatók.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...