Ez lehet a világ legjobb vezeték nélküli mikrofon szettje

A Rode új vezeték nélküli mikrofon szettet mutatott be, ami a gyártó saját állítása a szerint a világ legjobb ilyen terméke. Már a rendszer neve is árulkodik arról, hogy professzionális felhasználóknak szól elsősorban: a Rode Wireless Pro olyan funkciókat és tudást ígér, amit nemhogy vezeték nélküli, hanem bármilyen egyéb jellegű mikrofon rendszerben is hiába keresnénk. A Wireless Pro 2,4 GHz-en, 128-bites titkosítással, kristálytiszta hangot ígér 260 méteres távolságon (!) belül. A vezeték nélküli mikrofonok általában 100 méteres hatósugárral rendelkeznek, szóval a Rode újdonsága több mint két és félszer olyan messzire továbbítja digitálisan a hangot (közvetlen rálátás esetén, persze).

Kép forrása: Rode

A jelszinten sem kell nagyon aggódnia a felhasználónak, ugyanis a mikrofon a saját, beépített 32 GB-os tárolójára is rögzíti a 32-bit float (szinte „végtelen” dinamika) formátumú hangot. Ha tehát valamilyen oknál fogva akadozna, vagy kimaradna a vezeték nélküli jeltovábbítás, a hang nem vész el, mert a mikrofon egység maga is felveszi azt. Természetesen van időkód is, így könnyen szinkronizálhatjuk a felvett anyagainkat. A Wireless Pro elérhetővé teszi a rugalmas jelszint-vezérlést, ami intelligens algoritmusokkal önállóan állítja be az ideális hangerőt. A szolgáltatások közt ott van még például a biztonsági csatorna, ami a főcsatornánál 10 dB-el alacsonyabb jelszinten közvetíti a hangot.

Kép forrása: Rode

A jeladó önmagában is működhet mikrofonként (az egység tetején található hangszedőn keresztül), de rendelkezik egy 3,5 mm-es aljzattal is, míg a vevőegység beépített szintszabályozású fejhallgató kimenettel rendelkezik. A vevőegység 3,5 mm-es kimenete fejhallgató-kimenetként is funkcionál a hangfigyeléshez, de hangbemenetként fejhallgatóhoz, vagy más TRRS „narrátor” mikrofonhoz, például egy csíptetőmikrofonhoz is használhatjuk. A Wireless Pro számítógéppel, vagy okostelefonnal is konfigurálható a Rode Central alkalmazáson keresztül.

Kép forrása: Rode

Az adó és a vevő saját akkumulátorral van felszerelve, amit az USB-C aljzaton keresztül tölthetünk. Egy akkutöltettel legfeljebb hét órányi üzem biztosítható. Ha ennél hosszabb üzemidőre lenne szükség, az USB-C aljzaton keresztül használat közben is elláthatjuk árammal az eszközöket. A Rode Wireless Pro rendszere 400 dolláros áron vásárolható meg; a szett tartalmaz egy töltő-tokot, két Rode Lavalier II csíptetőmikrofont, vezetékeket, MagClip Go mágneses rögzítőket, illetve egy tokot a tartozékoknak. Több információ a gyártó honlapján található.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...