Ugyanaz, de mégis más: itt az új GoPro!

Megérkezett a GoPro legújabb kalandkamerája, a Hero12 Black, ami elődjénél hosszabb felvételi időt, hatékonyabb képstabilizációt, 10-bites Log profilt, vezeték nélküli hangfelvételt és még sok egyéb mást is ígér. A kis kamera dizájnja nem változott (eltekintve attól, hogy „pöttyös” lett a festése), így a készülék javarészt kompatibilis maradt a kiegészítők túlnyomó többségével. Az újdonságokat a motorháztető alatt kell keresni! De lássuk, mit ír róla a hivatalos sajtóközlemény:

Kép forrása: GoPro

Sajtóközlemény

A GoPro bemutatja az elődmodellhez képest akár 2x akkora üzemidővel, 5.3K és 4K HDR videó valamint vezetéknélküli audió támogatással, illetve új, erőteljes kamerafunkciókkal rendelkező HERO12 Black-ket!

A HERO12 Black kamera Max Lens Mod 2.0 kiegészítője a kategória legjobb és legszélesebb, 177°-os látómezejét teszi lehetővé piacvezető 4K60 felbontás mellett.

Az új Timecode Sync funkció megkönnyíti profi videósok számára több HERO12 Black kamera szinkronizálását, az új GP-Log a rendelkezésre álló indextáblák (Look Up Tables – LUT) segítségével lehetővé teszi az utómunka során a profi színelést.

A GoPro előfizetők számára további költség nélkül, novembertől lesz hozzáférhető a teljesen új Quik Desktop App, amely a zökkenőmentes cross-platform szerkesztés és tartalomkezelés érdekében képes a Quik Mobile App-al szinkronizálni.

A GoPro mobil + asztali videó- és fotószerkesztő alkalmazásai minden népszerű kamera felvételeit támogatják majd, így a 49.99 dolláros, éves GoPro előfizetés ideális választás a feltörekvő tartalomkészítők számára.

A kis méretű, robusztus, ugyanakkor rendkívül sokoldalú kameráiról híres GoPro (NASDAQ: GPRO) ma bejelentette a HERO12 Black-ket, amely új funkcióival az akciókamerák között ismét magasra emeli a lécet.

Kép forrása: GoPro

A GoPro legújabb zászlóshajója az elődmodell úJörő teljesítményére épül, újratervezett
energiagazdálkodási rendszere azonban akár kétszer hosszabb üzemidőt tesz lehetővé! Lenyűgöző nagy dinamikatartományú (HDR) videókat rögzít 5,3K és 4K felbontásban, támogatja a Bluetooth audió eszközöket – beleértve az Apple AirPods-ot -, rendelkezik továbbfejleszteJ HyperSmooth 6.0 videóstabilizációval, illetve egy sor, kezdő és a profi videósokat célzó, új kamerafunkcióval.

A HERO12 Black lenyűgöző képességeinek izgalmas része az új Max Lens Mod 2.0 kiegészítő, amely 4K felbontás és 60 képkocka/másodperc felvétel mellett a piac legszélesebb, 177°-os látómezejét teszi lehetővé. A Max Lens Mod 2.0 három látómező-beállításban – Max Wide, Max SuperView és a teljesen magával ragadó Max HyperView – képes videót és fotókat rögzíteni, kihasználva a HERO12 Black extra nagy, 8:7 arányú érzékelőjét. A HER012 Black standard objektívjéhez képest az új Max Lens Mod 2.0 36%-kal szélesebb perspektívát tesz lehetővé szélesvásznú videó rögzítésekor és 48%-kal magasabbat függőleges videó rögzítésekor.

Ezek a látószögek ideálisak a kedvenc sporttevékenységünk első személyű “mintha ott lennél”, perspektívából történő felvételére, vagy a természet álomszerűen magával ragadó rögzítésére, amikor utazol vagy a szabadban kalandozol a barátaiddal és a családoddal. A Max Lens Mod 2.0 elődjénél kétszer karcállóbb üveggel, illetve tartós, hidrofób lencsebevonattal rendelkezik, amely felszínéről elvezel a vízcseppeket.

Kép forrása: GoPro

„A HERO12 Black új mércét állít a lenyűgöző felvételek megörökítésének terén” – jelentette ki Nicholas Woodman, a GoPro vezérigazgatója és alapítója. „Új zászlóshajónk a csúcspontja a GoPro 21 éves tapasztalatának és annak a szenvedélynek, amellyel igyekszünk felhasználóinkat segíteni megörökíteni és megosztani az életet olyan magával ragadó részletességgel, hogy ők és a közönségük is úgy élhessék át kedvenc élményeiket, mintha csak ott lennének.” A HERO12 Black számos, a profi videósokat célzó új és erőteljes képességgel rendelkezik, amelyek az intuitív és kényelmes kialakításnak köszönhetően az alkalmi felhasználók számára is segítséget jelentenek:

Kép forrása: GoPro

– Vezeték nélküli hangátvitel támogatása az Apple AirPods és egyéb Bluetooth audió eszközök, például fülhallgatók, fejhallgatók és mikrofonok számára – amely kiváló vlogoláshoz, jelenetek narrálásához és a HERO12 Black hangutasításokkal történő távoli vezérléséhez.

– A GP-Log a rendelkezésre álló LUT-okkal nagyobb kontrollt és jobb színhűséget biztosít az
utómunkák során.

– Vezetéknélküli időkód szinkronizálás korlátlan mennyiségű HERO12 Black kamera számára teszi lehetővé többkamerás felvételek egyszerű szerkesztését Final Cut Pro, Adobe Premier és egyéb videóvágó alkalmazásban.

– Optimalizált tömörítés / kódolás, amely a képminőség romlása nélkül biztosít kisebb fájlméretet.

Az alkalmi felhasználók, akik a kényelem és a vezérlés tökéletes keverékét keresik, szeretni fogják a HERO12 Black frissített felhasználói felületét. Az egyszerűsített vezérlők mellett ez egy új, függőleges felvételi módot is tartalmaz, amely vízszintes kamera mellett is képes függőleges, 9:16 képarányú videót rögzíteni – tökéletes tartalmaink függőlegesen orientált közösségi csatornákon való közvetlen megosztásához.

A GoPro az új Quik asztali alkalmazással a szoftveres élményt és a GoPro előfizetői előnyöket is bővít. A Quik desktop kizárólag a GoPro előfizetők számára lesz elérhető, további díj nélkül. A Quik desktop a Quik mobilalkalmazás sebességét és kényelmét hozza el az asztali felhasználók számára a funkciók és képességek kibővített listájával, amelyek kihasználják az asztali számítógépek teljesítményét és nagyobb képernyőméretét. A Quik desktop és a Quik mobilalkalmazás egymással szinkronizál, a maximális kényelem és rugalmasság érdekében az egyik alkalmazáson elindított projekt zökkenőmentesen folytatható lesz a másikon. A Quik desktop november 1-től érhető el Macen, Windows-ra pedig 2024 nyarán jelenik meg.

Kép forrása: GoPro

A HERO12 Black a mai naptól rendelhető elő online, valamint szeptember 13-ától vásárolható meg a hivatalos magyarországi kereskedelmi csatornákban.

HERO12 Black: sokoldalú, funkciógazdag és szórakoztató!
A HERO12 Black a GoPro bevált, strapabíró kialakítására építve javít tovább a teljesítményen és a használhatóságon, hogy az eddigi legjobb és leginkább felhasználóbarát HERO kamerát nyújtsa:

– Akár 2x hosszabb üzemidő: A továbbfejlesztett energiagazdálkodási rendszer 70 perc folyamatos felvételt biztosít 5,3K60-on (a HERO12 Black legjobb képminőségű beállítása), több mint 95 percet 5,3K30-on, és több mint 155 perc folyamatos felvételt 1080p30-on, mindezt bekapcsolt HyperSmooth 6.0 videóstabilizálással.

– Nagy dinamikatartományú (HDR) fotó + videó: A HDR lenyűgöző, nagy dinamikatartományú fényképeket és 5,3K+ 4K videókat eredményez.

– Piacvezető 5,3K felbontás + 8x Slo-Mo: A 1080p-hez képest 665%-kal több, a 4K-val szemben pedig 91%-kal nagyobb felbontást eredményez a Hero12 Black által rögzíteni képes
5,3K-s videó. 8x-os lassításra egészen 2,7K felbontásig képes, 4K-ban pedig 120 képkocka / másodperc sebességgel tud felvételeket készíteni a 4x-es lassításhoz. A videókból 24,7 megapixeles képkockákat tud kiemelni, fotó módban pedig 27 megapixeles fotókat készíteni.

– Páratlan széles látószögű perspektívák a Max Lens Mod 2.0 kiegészítővel: 36%-kal szélesebb látómező vízszintes videó rögzítésekor és 48%-kal magasabb látómező függőleges videó rögzítésénél. Most 2x karcállóbb lencsével és tartós hidrofób lencsebevonattal, amely elvezeti a vízcseppeket.

– GP-Log + LUT-ok: A GP-Log a rendelkezésre álló indextáblákkal (LUT-ok) nagyobb kontrolt biztosít a professzionális felhasználók számára az utómunkák, valamint a színelés során.

– Vezetéknélküli audió támogatás az Apple AirPods + egyéb Bluetooth audió eszközök számára: Mostantól egyenesen a HERO12 Blackre rögzíthetsz hangot Apple AirPods, illetve egyéb fülhallgatók, fejhallgatók és mikrofonok segítségével – kiválóan alkalmas vlogoláshoz, jelenetek narrálásához és a HERO12 Black hangutasításokkal történő távoli vezérléséhez.

– Emmy-díjas videóstabilizálás 360°-os horizontrögzítéssel: A HyperSmooth 6.0 újgenerációs AutoBoost funkciója szükség szerint automa[kusan fokozza a videóstabilizáció mértékét, miközben észrevétlen átmenetekkel operál az elektronikus stabilizáláshoz szükséges vágási szintek között. A HyperSmooth 6.0 a Linear + Horizon Lock digitális objektívben, valamint a Max Lens Mod 2.0 tartozék használatakor az összes objektívbeállításban lehetővé teszi a horizont kiegyenlítését, még teljes 360°-os kameraelforgatás esetén is.

– Sokoldalú 8:7 képarány: Az 1/1,9″-os, extra nagy 8:7-es érzékelő piacvezető sokoldalúságot tesz lehetővé, amely függőleges 9:16, szélesvásznú 16:9, hagyományos 4:3 vagy 8:7 teljes képarányú videók rögzítését teszi lehetővé. Mostantól minden videófelbontásban elérhető, valamint TimeWarp, Time Lapse, Night Lapse és az összes Night Effects üzemmódban is.

– GoPro-exkluzív HyperView ultra-széles látószögű objekOv beállítása: A HERO12 Black HyperView digitális objekgvje új mércét állít a magával ragadó, nagy látószögű videók tekintetében. Az opcionális Max Lens Mod 2.0 kiegészítő használatával még szélesebb Max HyperView perspekgva is elérhető.

– Új függőleges rögzítési mód: Függőleges videófelvétel készítése vízszintesen elhelyezett HERO12 Black kamerával – tökéletes a függőlegesen orientált közösségi csatornákon való közvetlen tartalom megosztáshoz.

– Egyszerűsített kameravezérlés: a kényelmet kereső felhasználók számára frissített “Easy Controls” és a maximális vezérlést és hatékonyságot kereső haladó felhasználók számára egyszerűsített “Pro Controls”.

– Éjszakai effektek állóképekkel: Fényfestés, járműfénynyomok és csillagnyomok – profi felvételek gombnyomásra.

– Új haladó eszközök: Az Interval Photo csatlakozik a Power Tools csomaghoz, amely arra hivatott, hogy egyedülálló módon segítsen a videók és fényképek rögzítésében. Az Interval Photo lehetővé teszi a rögzített időközönként fényképfelvételt fél másodperctől egészen a 120 másodperes egységekig.

– Időkód szinkronizálás: Korlátlan számú HERO12 Black kamera szinkronizálása az egyszerű, többkamerás szerkesztéshez. Működik a Final Cut Pro, az Adobe Premier és más vezető vágóalkalmazásokkal.

– 1/4-20 rögzítés: A HERO12 Black a rögzítőfülek mellett mostantól 1/4-20-as rögzítőmenettel is rendelkeznek, így a HERO12 Black kompatibilis a szabványos kamerarögzítésekkel és tartozékokkal.

– Automatikus feltöltés a felhőbe, automatikus szerkesztés + korlátlan biztonsági mentés: a GoPro előfizetők számára elérhető szolgáltatás a kamera akkumulátorának töltése közben magától feltölt a HERO12 Black felvételeit a GoPro felhőfiókjába. A feltöltés befejeztével a felhasználó egy automatikusan generált „highlight reel” videót kap rögzített tartalmaiból. A GoPro felhőfiókba feltölthető felvételek mennyisége nem korlátozott,, és minden felvétel
100%-os forrásminőségben kerül tárolásra.

– Robusztus, sokoldalú, megbízható: A HERO12 Black nem csak hogy külön ház nélkül tíz méter mélységig vízálló, de rendesen bírja egyébként is a strapát. A GoPro előfizetők “kérdés nélkül” cserélhetik sérült kamerájukat.

Új szelfibot + vízálló távkioldó
Az új kamerával egyidőben a GoPro bejelenteZe új, 122 cen[s, mindössze 25,4 centire összecsukható szelfibotját is. A 1/4-20-as meneZel ellátoZ teleszkópos rúd tartalmazza a jól bevált GoPro-s rögzítőfüleket, biztosítva a kompa[bilitást az összes GoPro kamerával.

Az új szelfibothoz tartozik egy vízálló, levehető és hordható Bluetooth-os távkioldó, amellyel a HERO12 Black felvételi funkciói könnyen vezérelhetők. Ez a kényelmes, új távirányító kompatibilis a HERO12 Black, HERO11 Black, HERO11 Black Mini és HERO10 Black kamerákkal. A vadonatúj szelfibot + vízálló távkioldó 2023 októberétől lesz kapható.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...