Ipari bevetésre szánt MILC vázat mutatott be a Sony

A japán gyártó azt írja, hogy legújabb tükörnélküli fényképezőgépét, az ILX-LR1-et elsősorban ipari alkalmazásokhoz, drónokhoz igazította. A full frame szenzoros, igen apró váz csupán 240 grammot nyom – nem is olyan nehéz ilyen könnyűnek lenni, ha nincs se kereső, se kijelző integrálva. Az újdonság gyakorlatilag a Sony A7R V belsejét örökölte, tehát 61 MP-es, nagy dinamikaátfogású felvételeket készíthetünk vele. A kamera maga nem tartalmaz képstabilizáló rendszert, de csavarhatunk fel rá olyan objektívet, aminek van optikai stabilizátora. Az érzékenységet ISO 100 és ISO 32000 közti értékekre állíthatjuk natívan, de ezektől az értékektől még van le és felfelé is pár lépés, ha szükségessé válna.

Kép forrása: Sony

A készülék sorozatfelvételi sebességét is kissé visszafogta a gyártó: ellenben az A7R V 10 kép/mp-es sebességével, az ILX-LR1 csak 3 kép/mp-re képes. Bár a Sony inkább egy „hasznos állóképes kameraként” forgalmazza a fényképezőgépet, amelyet munkahelyi alkalmazásokhoz, például drónalapú földméréshez és nagy ipari létesítmények, például TV- és rádiótornyok ellenőrzéséhez használnak, a kamera számos nagy felbontású videós funkciót is kínál. A legfeljebb 4K felbontású videót 60 kép/mp sebességgel, és az S-Log3 Picture Profile támogatásával az ILX-LR1 ideális választás lehet élő közvetítéshez, többkamerás távoli fényképezéshez és egyéb videós alkalmazásokhoz, ahol korlátozott a hely.

Kép forrása: Sony

Míg a Panasonic hasonló egységeit elsősorban filmes területekre ajánlják (drón, távvezérelt felvételkészítés), addig a Sony terméke erősebben fókuszál az ipari képalkotásra. A Sony ILX-LR1 10 x 7,4 x 4,25 centiméteres terjedelme valóban nagyon kicsi; a vázon több helyen helyeztek el csavarmeneteket, hogy a váztest könnyebben integrálható legyen keretekbe, szerelvényekre. További érdekesség, hogy az ILX-LR1-nek nincs akkuja, tápellátását külső áramforrással biztosíthatjuk. Az vezérlőterminál segítségével teljes körű távvezérlés valósítható meg, tehát nem csak exponálhatunk, hanem élességet állíthatunk, és meghatározhatjuk az expozíciós értékeket is. Az ILX-LR1 egyetlen SD kártyafoglalattal bír, de van rajta egy USB-C és egy mikró HDMI aljzat is. A Sony újdonságát novembertől vásárolhatjuk meg, ára 2950 dollár.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...