Lézerfókusszal és manuális vezérléssel érkezett a Polaroid új gépe

Hihetetlen, hogy 2023-ban még mindig van keletje az instant filmnek. Persze, például a FujiFilm keményen megdolgozott azért, hogy felfuttassa saját Instax termékvonalát, és a Polaroid sem egy ismeretlen név az „önelőhívó” filmek terén. Ráadásul nem is olcsó játékszerekről van szó: a Polaroid újdonsága 600 dollárba kerül, de cserébe legalább az egyik, ha nem „A” legfejlettebb instant filmes fotómasina. A Polaroid I-2 LiDAR (Light Detection and Ranging) fókuszrendszerrel, Bluetooth modullal, illetve manuális vezérlőkkel rendelkezik. A 98 milliméteres, léptetőmotoros autofókuszos optika legkisebb tárgytávja 40 cm, három polikarbonát lencsetagból áll.

Kép forrása: Polaroid

A fotós manuálisan is bele tud nyúlni az expozícióvezérlésbe: választhatók a működési módok, a vaku módjai, a tárgytávolság, a záridő, a blende. A kiválasztott értékeket a keresőben is láthatjuk, vagy a külső OLED kijelzőn is ellenőrizhetjük. A képalkotó módok a következők: automatikus, rekeszprioritásos, záridő prioritás, manuális, időzítő, több expozíció. A beépített vaku maximális hatósugara 2,5 méter, kulcsszámot konkrétan nem közöl a gyártó. A gépváz „csúcsminőségű” ABS és PMMA műanyagokból van, amelyek speciális bevonattal vannak ellátva.

Kép forrása: Polaroid

A készülék energiaforrása egy beépített lítium-ion akku, amit az USB-C aljzaton keresztül lehet tölteni. Egy feltöltéssel 15 csomag filmet lehet exponálni. Ja, igen, a film: a Polaroid I-2 az i-típusú, a 600-as, illetve az SX_70-es filmekkel kompatibilis. A Polaroid I-2 a hozzá letölthető alkalmazáson keresztül válik teljesen távvezérelhetővé (Bluetooth, ugye), illetve a firmware is így frissíthető. A készülék szabványos állványmenettel is rendelkezik, de van beépített szűrőmenete is, ami 49 mm-es filterekkel kompatibilis. Aki külső vakut szeretne csatlakoztatni a géphez, az azt a 2,5 mm-es szinkronaljzaton keresztül megteheti.

Kép forrása: Polaroid

Az optika blendéjének íriszét F8,, F11, F16, F22, F32, F45, illetve F64 értékekre szűkíthetjük. A záridő 1/250-30 mp közé, illetve BULB módban akár 99 órára állítható. A fényképezőgép 1260 grammos tömegéhez 150 x 119 x 91 mm-es terjedelem társul. Bővebb infó itt olvasható róla.

Kép forrása: Polaroid

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...