Megérkezett az első teljesen digitális Instax fényképezőgép

Ha az Instax márkanévre (termékcsaládra) gondolunk, akkor valószínűleg pont nem a digitális fényképezés jut eszünkbe, hanem az instant filmes fotózás. Pedig a FujiFilm legfrissebb Instax gépe most épp az ellenkezőjét adja, mint az eddigiek: a készülék kizárólag digitális képalkotásra képes, saját, azaz beépített fotónyomtatója nincsen. Persze, megijedni nem kell, a gyártó alkalmazásán keresztül nyomtatóra továbbíthatjuk a kiválasztott fotókat. A kalandkamera méretű újdonság az Instak Link sorozatú fotónyomtatókkal kompatibilis.

Kép forrása: instax.com

Exponálás után a készülék a fotót vagy a belső memóriájába menti (50 képnek van hely), vagy az opcionális microSD kártyára írja ki. Azt a fényképet, amit ki szeretnénk nyomtatni, az Instax Pal alkalmazáson keresztül tudjuk a nyomtatóra küldeni. A Pal dizájnja a lehető legegyszerűbb: az apró „váz” tetején található bekapcsoló gomb mellett már csak a kioldót találjuk, ami a géptest hátoldalán lett elhelyezve. Érdekesség: az elektronikus zárhoz többféle hang közül választhatunk, de akár saját, egyedi zárhangokkal is bővíthetjük a repertoárt.

Kép forrása: instax.com

A Palt távvezérelve is használhatjuk az alkalmazáson keresztül, de időzített sorozatokat is lőhetünk vele. A masinához egy apró vaku is tartozik, amivel deríthetünk erős ellenfényben. A gyártó egy „gyűrűt” is mellékel a géphez, ami egyszerű keresőként, vagy akár mini állványként is funkcionál. Sajnos, a FujiFilm további részleteket, mint például szenzorméret, optikai tulajdonságok stb. nem közölt, így a digitális képek felbontása, mérete sem ismert. A Pal alkalmazásban 18-féle kreatív szűrőt találunk, de lehetősége van a fotósnak arra is, hogy szöveget helyezzen el a képen. A szoftverben több képet is összefűzhetünk, így akár hüvelykmozit is összerakhatunk azokból.

Kép forrása: instax.com

A FujiFilm Instax Pal október végén kerül a boltok polcaira. A gyártó szettben kínálja majd az Instax Mini Link 2 nyomtatóval, illetve egy tízes csomag fehér szélű papírral összesen 200 dolláros áron. Arról egyelőre nincs hír, hogy az Instax Pal önmagában is megvásárolható lesz-e, s ha igen, mennyiért.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...