Pletykák és kishírek a nagyvilágból

Az elmúlt egy hét alatt feltorlódtak a történések, így van mit pótolnom. Érdekesebb hírek közt találtam pár pletykát is, melyeket szeretnék megosztani veletek. A felsorolásnak nincs semmiféle sorrendje, ahogy találtam őket a neten, úgy írom le az anyagot, íme:

Pentax
Indonéziában egy új Pentax fényképezőgépet regisztráltak az ottani távközlési ügynökségnél. Erre azért volt/van szükség, mert a készülékben lesz vezeték nélküli kommunikációs modul (WiFi) és/vagy GPS modulja, így annak/azoknak meg kell felelnie a helyi szabályozásnak, és a hivatal jóváhagyását adja a termék bejelentése előtt (vagy nem). Az új gép Pentax KP-ként van bejegyezve, és valószínűleg az a dSLR váz lesz, amit majd a CP+ szakkiállításon („CP+ 2017 Camera & Photo Imaging Show”) mutatnak be február vége felé (feb. 23.-26.). A fényképezőgépet a Fülöp-szigeteken gyártják majd. (Forrás: pentaxrumors.com)

Pentax
Még maradunk a Pentaxnál: a K-3 II tükörreflexes fotómasinát „megszűntként” tartják nyilván Japánban, noha a gyártó weboldalán még szerepel az aktuális kínálatban. Lehet, hogy a 2015-ben bemutatott gép utódja lesz a KP? (Forrás: pentaxrumors.com)

FujiFilm
A Fuji a közeljövőben több új fényképezőgépet fog hivatalosan is bemutatni, ezek közt szerepel majd az X100T utódja, az X100F, amit feketében és ezüstben is meg lehet majd vásárolni. De a fujirumors.com listáján olvasható még az X-T20 (szintén lesz fekete és ezüst verzió), a középformátumú GFX-50S, és egy maréknyi objektív. Állítólag január 19-én lesz a nagy leleplezés, ami a hetek óta tartó szivárgások miatt már nem is lesz akkora meglepetés.

Nikon
A Nikon SnapBridge 360/170 alkalmazása nem kompatibilis az iOS 10.2-vel! A Nikon főhadiszállása adta ki a figyelmeztetést, mely szerint az alacsony fogyasztású Bluetooth kommunikációs csatornát használó alkalmazás nem működik megfelelően az Apple iOS 10.2 operációs rendszerével. Szerencsére az eggyel korábbival, az iOS 10.1-gyel együtt használva nem merülnek fel problémák. A fejlesztők lázasan dolgoznak a megoldáson és szíves türelmüket kérik az érintetteknek. (Forrás: nikonrumors.com)

Panasonic
Bár a Panasonic legújabb zászlóshajója, a DMC-GH5 még nem kapható, a hozzá opcionálisan megvásárolható V-Log L profil aktivációs kódját már „raktáron” jelzéssel tünteti fel az amerikai fotós szuperáruház, a BHphoto. (Forrás: 43rumors.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...