Megérkezett a Sigma 10-18 mm F2.8 DC DN | Contemporary

Irigylem az APS-C szenzorral szerelt gépek tulajdonosait, mert ilyen aranyos ultra nagylátószögű zoomobjektívet én is nagyon szeretnék! A Sigma 10-18 mm F2.8 DC DN | Contemporary nem csak apró, hanem kifejezetten könnyű is, így tökéletes egyensúlyban lehet a kisebb vázakkal – aki sokat utazik és szeret tájképeket készíteni, az ne habozzon, mert ennél jobb ajánlatot nem kaphat. Feltéve, persze, ha FujiFilm X, Leica L, vagy Sony E-bajonettes géppel rendelkezik, ugyanis a gyártó (egyelőre?) csak ehhez a háromféle rendszerhez kínálja újdonságát.

Kép forrása: Sigma

A Sigma 10-18 mm F2.8 DC DN | Contemporary optikai formulája tíz csoportba rendezve összesen 13 lencsetagot tartalmaz, amelyek közül 3 FLD, 1 SLD, illetve 4 darab aszférikus kialakítású. Az élességállítás belsőleg történik, így fókuszáláskor az objektív hossza nem változik, a frontlencse nem forog. Az objektív léptetőmotorjának hála rendkívül gyors és precíz élességállításra képes, működése hangtalan. Mint a Sigma korábbi Contemporary termékei, úgy ez is 100%-ban kompatibilis a fényképezőgépek különféle korrekciós funkcióival.

Kép forrása: Sigma

A japán gyártó új zoomja kompatibilis továbbá a fotógépek DMF és AF+MF funkcióival, illetve Sony esetében az AF speciális szolgáltatásaival. A frontlencsét az úgynevezett „Super Multi-Layer Coating” bevonattal gőzölték fel, ami kontrasztosabb képet biztosít, illetve a becsillanások és szellemképek eliminálását szolgálja. Az L-bajonettes verziónál a fókuszgyűrű működését átválthatjuk lineárisról nem-lineárisra is. Természetesen ez a Sigma objektív is használható a gyártó USB DOCK UD-11 dokkolójával, amennyiben az L-bajonettes verziót vásároltuk meg.

Kép forrása: Sigma

A blende íriszét hét darab, lekerekített alakú lamellából alakították ki, ami kellemes háttérelmosást biztosít. További műszaki paraméterek: 109,7-76,5°-os látószög-tartomány APS-C szenzoron, legszűkebb rekesznyílás F22, legkisebb tárgytáv 11,6-19,1 cm (gyújtótávolságtól függően), szűrőmenet átmérője 67 mm, tömege 260 gramm, terjedelme 72,2 x 62 mm. A Sigma 10-18 mm F2.8 DC DN | Contemporary november elejétől lesz megvásárolható bruttó 269 990,- forintos áron.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...