Elstartolt a Sigma 70-200 mm F2.8 DG DN OS | Sports

A Sigma bemutatta 70-200 mm F2.8 DG DN OS | Sports riporterzoomját, ami immár tükörnélküli fényképezőgépekre lett tervezve. A belső zoomolást kínáló, tehát hosszát zoomoláskor nem váltó objektív optikai formulája 15 csoportba rendezve összesen 20 lencsetagot tartalmaz, amelyek közül 6 db FLD, 2 db SED, illetve 3 db aszférikus kialakítású. A lencserendszer a gyártó legújabb képstabilizációs algoritmusait kapta, így hát nem csoda, hogy akár 7,5 FÉ előnnyel számolhatunk használata során. A Sigma 70-200 mm F2.8 DG DN OS | Sports (egyelőre?) Leica L, illetve Sony E bajonettel kapható, terjedelme 91 x 205 mm, tömege 1345 gramm.

Kép forrása: Sigma

Az objektív blendéjének íriszét tizenegy, lekerekített alakú lamellából alakították ki, amelynek nyílását F2.8 és F22 közti értékekre lehet szűkíteni. Az élességállítás szintén belsőleg történik: lineáris motor felel a halk, néma és gyors élességállításról. Az optika legkisebb tárgytávja 65 cm, legnagyobb nagyítása 0,19-szeres, szűrőmenetének átmérője 77 mm. Gyárilag jár hozzá az LH860-01 típusjelű napellenző, az állványcsonk, illetve a már megszokott félkemény tok. A magnéziumötvözetből és termikusan stabil kompozit-anyagból készült objektív szigetelt az időjárás viszontagságaival szemben.

Kép forrása: Sigma

A lencserendszer tubusán a szokásos zoom- és fókuszgyűrűn kívül megtalálható még a blendevezérlő,, az AF/MF kapcsolója, a képstabilizátor be/ki, illetve módjának kapcsolója, egy felprogramozható, azaz kiosztható funkciójú gomb, egy reteszkapcsoló, amivel a blendevezérlő forgása zárható le. A blendevezérlő gyűrű működése lehet fokozatmentes, vagy fokozatos, azaz „kattanós” és néma. A Sigma 70-200 mm F2.8 DG DN OS | Sports L-bajonettes verziója kompatibilis a gyártó saját UD-11 jelű dokkolójával, aminek közreműködésével több funkciót paraméterezhetünk számítógépünkről. A lencserendszerrel használható a Sigma 1,4x és 2x telekonvertere, így a gyújtótávolságot akár 400 mm-re is megnövelhetjük. December 7-től 1500 dolláros áron vásárolhatjuk majd meg a Sigma újdonságát.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...