A MI irányítja az OM System zászlóshajójának fókuszrendszerét

Az OM System bemutatta legújabb m4/3-os zászlóshajóját, az OM-1 Mark II vázat. A csúcsgép legfontosabb ismérvei: 20 MP felbontású többrétegű CMOS képérzékelő, 50/120 kép/mp-es sorozatfelvételi sebesség, 8,5 FÉ előnyt kínáló beépített képstabilizátor, dupla SD kártyafoglalat (UHS-II kompatibilisek), IP53 szintű szigetelés, 80 MP felbontású HiRes felvételi mód (kézből 50 MP felbontásút készíthetünk), 5,76 millió képpontos OLED kereső, kiterjesztett témafelismerő AF-módok, 4K felbontású videók akár 60 fps-sel és 10-bites színmélységgel. Lássuk, mit ír róla maga a gyártó:

Kép forrása: OM System

Sajtóközlemény

OM SYSTEM OM-1 Mark II cserélhető objektíves fényképezőgép – az új csúcsmodell
Felfedezni a csodát? Ez a természetünkből fakad!
A világon elsőként Live Graduated ND funkcióval

az OM Digital Solutions Corporation nagy izgalommal mutatja be legújabb csúcsmodelljét, az OM SYSTEM OM-1 Mark II fényképezőgépet. Ez a Mikro-NégyHarmad rendszerű, cserélhető objektíves gép egyben egy új funkciót is bevezet a köztudatba: a világon elsőként1 a Live GND (Graduated / átmenetes ND szűrő) felvételt. Ez az úttörő funkció a digitális fotózásra épülve hozza létre egy átmenetes ND szűrő hatásait úgy, hogy valós időben állíthatjuk be a szűrés erősségét és típusát a keresőben, vagy az LCD kijelzőn követve a változást – ezzel bővítve a kreatív lehetőségeket. Az OM SYSTEM OM-1 Mark II készen áll arra, hogy feltárja a csodákat!

Kép forrása: OM System

A legzordabb körülményekre is felvértezve2: az OM SYSTEM OM-1 Mark II IP53 szabványnak megfelelő csepp- és porálló konstrukciót kapott, egy igazán masszív vázzal párosítva – akár -10°C hőmérsékletig fagyálló mivolta erre a legjobb bizonyíték. Az új csúcsmodell a legmodernebb technológiákat kapta, például az akár 8,5 lépésnyi3 kompenzációt az 5-tengelyes vázba épített képstabilizátorral, 20 megapixeles4 Stacked BSI Live MOS érzékelőt, és a TruePic X képprocesszort, mely az OM SYSTEM márka új csúcsmodelljének születésének szimbóluma is egyben.

A képérzékelők hagyományos korlátain túlmutató képalkotási lehetőségek között találjuk például az 50M Handheld High Res Shot és 80M Tripod High Res Shot funkciókat, melyek minimalizálják a zajt a RAW felvételekhez, így kivételes képtisztaságot kínálnak. Az OM-1 Mark II kifinomult AWB algoritmusa precíz színreprodukciót biztosít, problémamentesen alkalmazkodva a különféle fényviszonyokhoz, így minden egyes képkockánál pontos színtónust ad.

Kép forrása: OM System

Az AI Detection AF mélytanulás technológiák alkalmazásával került kifejlesztésre, melynek köszönhetően a különféle témák igencsak széles spektrumát ismeri fel – például madarakat, állatokat, autókat, stb. – és már az emberi alakot is. Ennek köszönhetően az automatikus élességállítást a kivételes tisztaság jellemzi, még a bonyolultabb fény- és környezeti viszonyok esetén is.

A nagysebességű felvételkészítés teljesítményét tovább erősítve az OM-1 Mark II nagyobb memóriával rendelkezik a sorozatfelvételek számának növelésére. A Pro Capture funkció segítségével akár 120 fps sebességgel ragadhatjuk meg a már elszállt pillanatokat (AF/AE Lock használata esetén / kb. 50 fps sebességgel AF/AE Tracking használata közben).

Az áttervezett markolat felületektől a függőleges elrendezésű videók felvételének támogatásáig az OM-1 Mark II még figyelmesebben gondoskodik használója kényelméről és megelégedettségéről. Ráadásként támogatja az UVC/UAC csatlakoztatást számítógéphez, így webkameraként is használhatjuk – ezzel kielégíti az új trendek szerinti csatlakoztatási igényeket és egyben intuitív élményeket kínál.

A HLD-10 akkumulátortartó portrémarkolattal és az RM-WR1 vezeték nélküli távvezérlővel kiegészülő csúcsmodell kivételes funkcionalitással büszkélkedhet. Az OM Workspace képszerkesztővel fejlett szerkesztési funkciókat, az OM Capture kameravezérlő szoftverrel pedig gondtalan kamerakezelést kapunk – a ténylegesen átfogó és kifinomult fotós élmény garantálva!

OM SYSTEM OM-1 Mark II – elérhetőség és árak
Az OM-1 Mark II 2024 február közepétől érhető el, 959 990 Ft ajánlott fogyasztói áron.

OM SYSTEM OM-1 Mark II – részletes termékismertető
Kérjük, tekintse meg a fényképezőgéphez tartozó teljes körű leírást az OM SYSTEM weboldalán:
https://explore.omsystem.com/hu/en/

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...