Szuper telefotó objektívet kapott a m4/3 rendszer az OM Systemtől

Végre hivatalosan is megcsodálhatjuk az OM System legújabb szuper telefotó optikáját, az M.Zuiko Digital ED 150-600 mm F5.0-6.3 IS-t, ami meglepő módon nem kapta meg a „PRO” utótagot. Az ekvivalens 300-1200 mm-es tartományt kínáló objektív 15 csoportba rendezve összesen 25 lencsetagot tartalmaz, melyek közül 4 db Super ED, 2 db ED, 6 db HR és 1 db HD kialakítású. A lencserendszer IPX1 besorolású szigeteléssel van ellátva, tehát por- és cseppálló, ha a megfelelően szigetelt vázra csavarjuk fel.

Kép forrása: OM System

Az M.Zuiko Digital ED 150-600 mm F5.0-6.3 IS legkisebb tárgytávja 56 cm, legnagyobb nagyítása 0,35-szörös. A 2065 grammos tömeghez 109,4 x 264,4 milliméteres terjedelem társul. Az objektív szűrőmenetének átmérője 95 mm, a blende íriszét kilenc darab lekerekített lamella alkotja. A beépített képstabilizátor kb. 6 FÉ előnyt nyújt, ami a megfelelő vázzal párosítva akár 7 FÉ-ig bővülhet.

Kép forrása: OM System

Sajtóközlemény

M.ZUIKO DIGITAL ED 150-600 F5.0-6.3 IS objektív
Vadon élő madarak gondtalan megörökítése és szuper-telefotók készítésére akár kézből kitartva, nagyteljesítményű képstabilizátor hatékony segítségével.

Felfedezni a csodát? Ez a természetünkből fakad!

Az OM Digital Solutions Gmbh nagy örömmel mutatja be M.ZUIKO DIGITAL ED 150-600mm F5.0-6.3 IS (35mm ekvivalens érték: 300-1200mm) modellt, mely a szuper-telezoom objektívek csúcsa. Ez a Mikro-NégyHarmad rendszerű szuper-telezoom maga a megtestesült innováció, mely akár 1200mm gyújtótávolságot (35mm ekvivalens érték) tud önmagában, illetve 2400mm gyújtótávolságot (35mm ekvivalens érték) egy opcionális M.ZUIKO DIGITAL MC-20 2x telekonverter használatával, emellett újradefiniálja a sokoldalúságot és tökéletes képalkotást kínál.

A 2024 februárjának végétől elérhető új objektív a – például – szintén újdonságként megjelent OM-1 Mark II vázzal együtt használva az 5-tengelyes Sync IS funkció minden előnyét maximálisan kiaknázza (akár 7 fényérték-lépésnyi képstabilizátor teljesítményével2). Nem a Sync IS rendszerben használva akár 6 zársebesség-értéknyi képstabilizátor-teljesítmény is kaphatunk3, így pedig ugyancsak tűéles képtisztaság érhető el igen nagy távolságokból – akár állvány nélkül, lehetővé téve a gyors cselekvést a legizgalmasabb pillanatok megörökítése érdekében.

A nagyfokú ellenálló-képesség elérését szem előtt tartva készült M.ZUIKO DIGITAL ED 150-600mm F5.0-6.3 IS kiemelkedő, IPX1 szabványnak megfelelő csepp- és porállóságot kínál. A frontlencsén fluorin bevonatot találunk, mely segíti a gondtalan használhatóságot még a legzordabb körülmények között is. Kompakt és könnyű kialakítása kiváló mobilitást, valamint egyszerű manőverezhetőséget biztosít, amikor a legkülönlegesebb témákat keressük.

Az OM SYSTEM M.ZUIKO DIGITAL ED 150-600mm F5.0-6.3 IS új fejezetet nyit a fotózás élvezetében: páratlan elérést, rugalmasságot és teljesítményt kínálva újraírja a határokat és segít a legkülönlegesebb pillanatok megörökítésében.

OM SYSTEM M.ZUIKO DIGITAL ED 150-600mm F5.0-6.3 IS – elérhetőség és árak
Az M.ZUIKO DIGITAL ED 150-600mm F5.0-6.3 IS objektív 2024 februárjának végétől érhető el, 1 099 990.- Ft ajánlott fogyasztói áron.

OM SYSTEM M.ZUIKO DIGITAL ED 150-600mm F5.0-6.3 IS – részletes termékismertető
Kérjük, tekintse meg az objektívekhez tartozó teljes körű leírást az OM SYSTEM weboldalán:
https://explore.omsystem.com/m-zuiko-ed-150-600mm-f5-0-6-3-is

OM SYSTEM M.ZUIKO DIGITAL ED 150-600mm F5.0-6.3 IS – jellemzők és technikai részletek:

Egy zoomobjektív, mely akár 1200mm1, vagy egy opcionális 2× telekonverterrel akár 2400mm1 gyújtótávolságot is tud
Az M.ZUIKO DIGITAL ED 150-600mm F5.0-6.3 IS önmagában 300mm – 1200mm1 gyújtótávolság-tartomány lefedésére képes, emellett kompatibilis az M.ZUIKO DIGITAL MC-14 1,4x telekonverterével, valamint az M.ZUIKO DIGITAL MC-20 2× konverterrel is. Ha az MC-20 típussal együtt használjuk, a lenyűgöző 600-2400mm (35mm ekvivalens) 1. gyújtótávolság-tartomány áll rendelkezésünkre. Az ezzel biztosított sokoldalúság felbecsülhetetlen a szuper-telefotózáshoz, különösen a csak messzebbről elérhető vadvilág megörökítésekor, amikor a megközelítés komoly kihívást jelent. A teljes méretű, majdani vágás nélküli képek rögzítése a képminőséget jelentősen javítja. Négyszeres zoomtartományával rugalmas kompozíció készítését biztosítja, és tiszta, nagyfelbontású felvételek készítését teszi lehetővé a teljes zoomtartományban.

Képstabilizátor, valamint csepp- és porálló kivitel a fotós agilitásának támogatásához
Ez az objektív beépített képstabilizátorral rendelkezik. Ha egy 5-tengelyes Sync IS vázba épített képstabilizátorral rendelkező vázzal kombináljuk, akár 7 zársebesség-lépésnyi kompenzációt kapunk2, de önállóan használva is akár 6 zársebesség-lépésnyi képstabilizátor-teljesítményt3 biztosít. Ez a teljesítmény pedig kézből történő használatot is lehetővé tesz, akár szuper-telefotók és gyenge fényviszonyok esetén is. Ezzel az állvány használatának szükségességét csökkenthetjük és segít abban, hogy a legérdekesebb pillanatokat is meg tudjuk örökíteni a vadvilág fotózásakor.

IPX1 szabványnak megfelelő por- és cseppállósággal is büszkélkedhet, mely gondtalan használatot garantál például esős napokon, vagy olyan helyzetekben, ahol szinte elkerülhetetlen némi fröccsenő vízzel való találkozás. A frontlencse fluorin bevonatot kapott, mely abszolút megkönnyíti az esőcseppek, por és más szennyeződések eltávolítását, így gyakorlatilag egy törlés és máris folytathatjuk a fotózást.

Könnyed használhatóság és közelképek megörökítésének lehetősége a még kényelmesebb fotózásokhoz
Az M.ZUIKO DIGITAL ED 150-600mm F5.0-6.3 IS egyéni igényekre szabható zomgyűrű-nyomaték beállítási lehetőséget kínál, lehetővé téve a Smooth (S) és Tight (T) módok közötti választást a Zoom Torque/Lock kapcsolóval, a különféle fotós témákhoz ideális beállításnak megfelelően. A Lock (L) mód bekapcsolásával az objektívet a nagylátószögű végállásban rögzíthetjük, megakadályozva, hogy szállítás közben, véletlenszerűen a tele módba váltsunk (a kinyúlással együtt). Ezen kívül találunk még egy Focus Limiter, egy Focus Mode és egy IS (képstabilizátor) kapcsolót, valamint egy L-Fn (Lens Function) gombot, mely tovább növeli a fotózás kényelmét.

Ráadásként ez az objektív kiváló közelkép-felvételi teljesítményt is kínál, 0,56 m közelponttal a nagylátószög végén és 2,8 m közelponttal a tele végén. A legnagyobb leképezés 0,7×1 a nagylátószögű végén és 0,39×1 a tele végén, így telemakró objektívként is használhatjuk olyan apró témák, mint a rovarok és virágok kisebb részleteinek felfedezésére. Telekonverterrel kombinálva egy makróobjektív tudásával versenyezhet, tovább bővítve a természetben elérhető felhasználási lehetőségek széles skáláját.

Az M.ZUIKO DIGITAL ED 150-600mm F5.0-6.3 IS támogatja a Focus Stacking3 felvételi módot, mely több felvételt készít egy témáról különféle gyújtótávolsággal, majd egy, kiterjesztett élességtartományú képet hoz létre a különféle éles részletek kombinálásával.

Opcionális kiegészítők
LC-95 objektívsapka (tartozék / opcionálisan is elérhető); javasolt fogyasztói ár: 9 990.- Ft
Extra védelem szállítás közben.

LH-103 napellenző (tartozék / opcionálisan is elérhető); javasolt fogyasztói ár: 39 990.- Ft
Minimalizálja a nem kívánt mennyiségű fény bejutását ellenfényben, egyben védi az objektívet a kisebb sérülésektől, ütődésektől.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...