Pletykák a reggeli ébredéshez

Gondoltam, nem aprózom el, inkább bevárok több híresztelést, és csokorba szedve írom le azokat a feltételezéseket, amiket az elmúlt pár napban itt-ott olvastam. Némelyik igen merész, némelyik viszont már kész ténynek vehető, hiszen maga a gyártó is szivárogtatott, izgatott a termék kapcsán. Lássuk a felhozatalt:

FujiFilm:

A FujiFilm esetében szinte készpénznek vehető, hogy február vége felé – a forrás szerint február 20-án – egy új fényképezőgépet fognak leleplezni a sajtósok. Ráadásul a várva várt X100VI érkezik, amit maga a gyártó is izgatott korábban egy videóban.

OM System és Panasonic:

Na, ez egy kissé vad pletyka, de ne feledjük, minden mesének van egy valós magja! Szóval, a 43rumors.com szerkesztője tudni véli, hogy a Panasonic hamarosan lerántja a leplet a fázisérzékelős fókuszrendszerrel szerelt GH7-ről! Hogy lesz-e más komoly(abb) újdonság a gépben, azt egyelőre nem tudni (bizonyára tudnak majd még tekerni valamit a filmes tudástáron, esetleg jöhet a 8K is, ha 33 MP-es lapkát kap a masina). Az OM Systemtől is várható egy új csúcskategóriás fotómasina, van, aki az OM-1X-re, van, aki a PEN F II-re voksolt. A PEN F II után sokan sóvárognak, noha az eredeti PEN F nem volt óriási kasszasiker.

Sigma:

Azt már tudjuk, hogy a Sigma a természet- és sportfotósok vágyait fogja hamarosan teljesíteni a kompakt és könnyű 500 mm F5.6 DG DN OS | Sports objektívvel. De azt nem sokan sejthették, hogy mi érkezhet még a japán gyártó boszorkánykonyhájából! Nos, egy full frame szenzort kirajzoló diagonális halszem! Állítólag a 15 mm F1.4 DG DN DIAGONAL FISHEYE | Art is február 21-én fog megérkezni – árat és egyéb paramétert egyelőre nem kaptunk.

Viltrox:

A Viltrox esetében is tényként kezelhetjük azt az állítást, hogy a gyártó idén négy új objektívet fog kihozni Nikon Z-bajonettel. A nikonrumors.com a 40 mm F2.5 EZX, az 56 mm F1.7 EZX, a 16 mm F1.8 Z, illetve a 135 mm F1.8 LAB jelölésű üvegeket említi.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...