Jöhetnek a középformátumú Sigma objektívek!

Kazuto Yamaki úr, a Sigma fővezére szívesen készítene középformátumú objektíveket is. Miután a japán vállalat már „teljesítette” full frame vázakra szóló küldetését, itt az ideje, hogy végre a középformátum világát is meghódítsák a Sigma fémjelű lencserendszerek. AZ ötlet egyáltalán nem ördögtől való, hiszen a középformátum világa – nem utolsósorban a FujiFilmnek köszönhetően – egyre elérhetőbbé vált az elmúlt évek során, így egyre több fotós szerezhette meg álmai KF szettjét. Jelenleg a FujiFilm és a Hasselblad kínálatában szerepelnek kedvező árú nagyszenzoros vázak, ezekre pedig lehetne építeni extravagáns Sigma üvegeket. Én például hiányolom az ultra nagylátókat, a makrókat, de a nagyobb fényáteresztésű portré- és teleoptikák sincsenek túlreprezentálva a KF világában.

Kazuto Yamaki úr budapesti látogatása során

Kazuto Yamaki úr a petapixel.com szerkesztőivel beszélgetett a Yokohamai CP+ szakkiállításon, és ott hangzott el a fővezér szájából, hogy szívesen kiterjesztené termékpalettáját a KF világába is: „Engem személyesen is nagyon érdekel a középformátum világa, s bár kicsi a piac, mégis érdekel.” – mondta. „Eddig nagyon elfoglaltak voltunk a full frame lapkás MILC-ekhez való objektívek palettájának felépítésével. Tehát szükségünk volt afféle normál szettre, mint például egy 24-70 mm F2.8-ra, egy 35 mm F1.4-re, vagy egy 50 mm F1.4-re, de most már ezek az objektívek megvannak, így fókuszálhatunk az olyan egyedi termékekre is, mint amilyenek például az új 500 mm F5.6 DG DN OS | Sports, vagy a 15 mm F1.4 halszem. Mostantól kiszélesíthetjük útitervünket.” – fűzte hozzá a Sigma főnöke.

Ám a lelkesedés egyelőre csak személyes, a vállalat terveiben nem szerepel a középformátumra való fejlesztés. Mindenképp szükséges a piac alapos elemzése, az igények felmérése, és ha a csillagok együttállása engedi, a Sigma sem fog kimaradni a KF világából, hiszen a végső döntés Kazuto Yamaki úr kezében van.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...