Panasonic DC-S9: az S5II a lehető legkisebb vázba csomagolva

A Panasonic bemutatta legújabb L-bajonettes fényképezőgépét, a DC-S9-et, ami egy 24 MP-es full frame szenzor köré épül. A négyféle színben kapható fotógépet a gyártó kifejezetten a tartalomkészítőknek tervezte, nem csoda hát, hogy a mérnökök a lehető legpraktikusabb megoldásokkal spékelték meg a kis digitális törpét. Ahogyan azt már a pletykákból is megtudtuk, beépített kereső nincsen, cserébe viszont egy kihajtható és elforgatható, érintésérzékeny kijelző segítségével (3”-os képátló, 1,84 millió képpontos felbontás) komponálhatjuk felvételeinket, ahol – nem titkoltan – a videofelvételek szerepelnek első helyen.

Kép forrása: Panasonic

A csupán 403 grammot nyomó, 126 x 73,9 x 46,7 milliméter terjedelmű készülék már az úgynevezett MP4 Lite kodekkel is operálhat, ami tökéletes választás mozgóképeink online megosztásához (Open Gate 4:2:0 10-bit színkódolás, 25, vagy 30 kép/mp képfrissítéssel). A videók legfeljebb 6K felbontásúak lehetnek, ahol 30 és 24 kép/mp választható képfrissítési frekvenciának. Az adatfolyam legnagyobb sűrűsége 200 Mbps, a színkódolás akár 4:2:2 @ 10-bit is lehet. A felvétel során használható az APS-C méretre vágott kép, a full frame, illetve a pixel/pixel felület.

Kép forrása: Panasonic

A DC-S9 fókuszrendszerét is az S5II-ből örökölte, tehát ugyanazzal a hatékonysággal követhetjük le álló- és mozgóképeink felvétele során a témát. A zárrendszer mellőzi a mechanikus részt, így a DC-S9 kizárólag elektronikus zárral működik 1/8000 és 60 mp közti intervallumokkal. Ennek köszönhetően a sorozatfelvétel kellemesen gyors: akár 30 kép/mp is készülhet követőfókusszal SH30 módban.

Kép forrása: Panasonic

A Panasonic DC-S9 UHS-I/II és UHS 3 sebesség-besorolású SD formátumú memóriakártyákkal kompatibilis, de a vázban csupán egy kártyafoglalat található. A beépített képstabilizátor önmagában maximum 5 FÉ előnyre képes, de a megfelelő optikai stabilizációval ellátott objektívekkel akár 6,5 FÉ-re is növekedhet a hatékonyság. Különlegessége a készüléknek a dedikált LUT nyomógomb, aminek megnyomásával valós idejű LUT funkció aktiválható. Van beépített V-Log, illetve lassított felvétel maximum 120 kép/mp-cel. A váz június végétől lesz kapható, ára a tengerentúlon 1500 dollár. Bővebb infóért irány a Panasonic honlapja!

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...