Két új strapabíró fényképezőgépet jelentett be a Ricoh/Pentax

Nem egy, hanem kapásból két új strapabíró fényképezőgépet mutatott be a Ricoh/Pentax páros: míg a WG-1000 egy alsókategóriás készülék, addig a WG-8 a csúcsok csúcsát jelenti a japán gyártó kínálatában.

Kép forrása: Ricoh/Pentax

A Pentax WG-1000 egy belépő szintű modell, amelyet alkalmi víz alatti fotózásra terveztek legfeljebb 15 méteres mélységig, akár egy órányi folyamatos működéshez. Könnyű, de masszív; az új készülék számos szárazföldi tevékenységhez is kiválóan alkalmas – porálló, így érzéketlen a szennyeződésekkel szemben, valamint ütésálló a 2 méter magasságból való leeséssel szemben. Karabiner pánttal van felszerelve a kényelmes szállítás érdekében, és védőburkolattal is rendelkezik, ami megvédi a fényképezőgép vázát a karcolásoktól.

Kép forrása: Ricoh/Pentax

A Pentax WG-8 a csúcsmodell, amit úgy fejlesztettek ki, hogy a Pentax WG sorozat legszívósabb modellje legyen. 20 méteres mélységig vízálló, ütésálló 2,1 méteres magasságból való eséssel szemben, és akár -10°C-os hőmérsékleten is képes működni. Még nehéz körülmények között is szuper-nagy felbontású, körülbelül 20 effektív megapixeles állóképeket és kiváló minőségű 4K-felbontású videoklipeket készít. A fekete vagy zöld színben kapható WG-8 hatékonyan helyettesíti a jelenlegi Ricoh WG-6 kamerát, a termékcsalád prémium ajánlataként.

Míg a WG-1000 július közepétől, addig a WG-8 csak valamivel később, július végén kerül a boltok polcaira. Előbbiért 230, utóbbiért 400 dollárt kell fizetni.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...