Lehullott a lepel a Panasonic legújabb videós csodájáról: ilyen lett a DC-GH7!

Az elmúlt napokban felpörögtek a pletykaforrások: mindenhol a DC-GH7-ről lehetett olvasni, sőt, tegnap már kiszivárogtak a termékfotók és a műszaki paraméterek is. Ma végre hivatalos forrásból is olvashatunk az új jövevényről, ami milliós videokamerákat megszégyenítő tudással van felvértezve. Mondhatni, a GH7-tel a Panasonic ismét megerősített pozícióját a filmkészítők táborában. De lássuk, mit ír a készülékről maga a gyártó:

Kép forrása: Panasonic

A mobilitás találkozása a mesteri tudással.

25,2 MP-es BSI CMOS érzékelővel, PDAF-fel, ProRes RAW HQ belső felvétellel és a világ első 32 bites float felvétel* opcióval felszerelt LUMIX kiemelt hibrid kamera lehetővé teszi, hogy minimális beállítás mellett kiváló minőségű és nagy hatékonyságú tartalmat készítsen.
*Cserélhető objektíves digitális fényképezőgép esetén 2024. június 5-től. A Panasonic kutatása szerint. A DMW-XLR2 XLR mikrofonadapterrel történő használatkor (külön megvásárolható).

Kiemelt hibrid kamera professzionális tartalomkészítéshez

A tartalmak minőségének új szintje
A LUMIX GH7 Phase Hybrid AF kitartóan követi a témát, gyorsan és pontosan rögzíti. A Dynamic Range Boost széles dinamikatartományt tesz lehetővé minden ISO érzékenységi tartományban.

Hatékony munkafolyamat
A ProRes RAW HQ belső felvétel, a 32 bites lebegő formátumú rögzítés* stb. magán a kamerán is végrehajtható, így minimális beállítás mellett kiváló minőségű és nagy hatékonyságú tartalom készíthető.
*Opcionális DMW-XLR2 szükséges.

Kiemelkedő megbízhatóság
A kompakt testet hőelvezető szerkezettel kombinálja, így még nagy terhelés mellett is hosszú felvételt tesz lehetővé (4:2:2 10 bites C4K/4K 60p/50p, ProRes RAW HQ).

Kép forrása: Panasonic

ProRes RAW HQ belső képrögzítés
Az 5,7K 30p ProRes RAW HQ felvételek magával a fényképezőgépvázzal rögzíthetők, így minimális beállítás mellett és külső eszközök nélkül, egyetlen gombnyomással örökítheti meg a pillanatot. A továbbfejlesztett gimbal-kompatibilitás a kifejezési lehetőségek skáláját is bővíti.
・ SD-kártyára nem lehet felvételt rögzíteni. ・Az Apple and ProRes a HDMI Licensing LLC védjegye vagy bejegyzett védjegye az Egyesült Államokban, illetőleg más országokban.

A világ elsőként: 32 bites lebegőpontos rögzítés*
A (külön megvásárolható) DMW-XLR2-vel kombinálva a LUMIX GH7 a világon elsőként 32 bites lebegőpontos rögzítést* kínál, javítva a teljes munkafolyamat minőségét és hatékonyságát. Széles dinamikatartományával a 32 bites lebegőpontos formátum több információt rögzít, a halktól a hangos hangokig, így nincs szükség hangrögzítés közben a hangszintek fárasztó finomhangolására.
*Cserélhető objektíves digitális fényképezőgép esetén 2024. június 5-től. A Panasonic kutatása szerint. A DMW-XLR2 XLR mikrofonadapterrel történő használatkor (külön megvásárolható).

Fázishibrid autofókusz
Az autofókusz legfontosabb tulajdonsága a megbízhatóság. A kontrasztalapú autofókusz mellett a LUMIX GH7 fázissorrend-érzékelő autofókusz-rendszert is kínál, amely drámaian javítja a témakövetési teljesítményt, és továbbfejleszti a fénymérési technológiákat. A gép a több témát tartalmazó, problémás jeleneteknél is jól rögzíti a képet, még hátulról vagy gyengén megvilágított környezetben is.

Kép forrása: Panasonic

Kiváló minőségű tartalomkészítés
A LUMIX GH7 teljesen új képérzékelőt használ. Az új 25,2 megapixeles BSI CMOS érzékelő gazdagabb tónuskifejezést és jobb autofókusz-teljesítményt biztosít a fázissorend-érzékelő autofókusz (AF) révén, ezzel is segítve a kiváló minőségű tartalmak előállítását.

Gazdagabb tónusú kifejezés
A Dinamikatartomány-növelés funkció egy exponálással két típusú képet rögzít, és ezeket valós időben kombinálva gazdag tónustartományú kompozit képeket alkot még nagy luminanciakülönbségű jeleneteknél is. Állóképek esetén lehetővé teszi az árnyéktónusok gazdagabb kifejezését a RAW-fájlok adataiban. A videófelvételeknél 13+ lépéses V-Log/V-Gamut képrögzítést tesz lehetővé.* Széles dinamikatartományt ér el minden ISO érzékenységi tartományban.
*61 képkocka/mp vagy nagyobb sebességű HFR/VFR videó készítésekor a dinamikatartomány 12+ fokozatot biztosít. ・Ez a funkció automatikusan alkalmazásra kerül. ・A Dinamikatartomány-növelés nem aktiválódik 61 képkocka/mp vagy nagyobb sebességű HFR/VFR videó vagy SH sorozatfelvétel készítésekor. ・A Dinamikatartomány-növelés állóképek készítésekor nem aktiválódik 1/15-nél lassabb záridő esetén, az ISO-tól függően.

Korlátlan 4:2:2 10 bites C4K/4K 60p/50p videofelvételi időtartam
A Lumix GH7 4:2:2 10 bites C4K/4K 60p/50p belső képrögzítéssel korlátlan felvételi időt* kínál, a javasolt üzemi hőmérsékleten használva**. Ideális egy kisebb produkciós csapat számára, illetve nehéz körülmények között, ahol elengedhetetlen a mozgékonyság és a kiváló minőség. Lehetővé teszi továbbá az egyidejű belső és – HDMI-kimenetről – külső képrögzítést.
* A garantált üzemi feltételek mellett. Akkumulátorról működtetve. A képrögzítési idő függ az akkumulátor teljesítőképességétől és az adathordozótól. ** −10~40 °C ・A Digital Cinema Initiatives (DCI) szabványban rögzített 4K (4096×2160) felbontás ・90-es videosebességi osztályú CFexpress vagy SD kártya szükséges.

Natív kamera-felhő integráció az Adobe Frame.io technológiájával
A Frame.io Camera to Cloud segítségével az alkotó képei és videói automatikusan feltöltődnek és biztonsági mentés készül róluk a felhőben, és a felhasználók megosztják őket egymással, valamint közösen dolgozhatnak rajtuk.
・A Frame.io Camera to Cloud nem minden funkciója garantált. ・A Frame.io, a Frame.io logó és a Camera to Cloud az Adobe bejegyzett védjegyei vagy védjegyei az Egyesült Államokban és/vagy más országokban.

Kép forrása: Panasonic

Vezeték nélküli/vezetékes élő streaming
Kedvelt videoközvetítési eljárásával továbbíthatja friss anyagát valós időben! Szabadtéren a vezeték nélküli élő videoközvetítés (RTMP/RTMPS) egyszerűen beállító a LUMIX Sync alkalmazással. Beltéren a rendkívül stabil vezetékes élő közvetítés (RTP/RTSP) is használható.
・Az élő közvetítés alapvetően RTMP/RTMPS-kompatibilis platformokon lehetséges (az összes platformmal nem garantált a kompatibilitás). Előfordulhat olyan eset, hogy élő közvetítés a platform szolgáltatásának változása miatt nem lehetséges. A részleteket a platform felhasználási szabályzata ismerteti. ・Mivel az élő közvetítés sebessége az internetkapcsolat sebességétől, az okostelefon paramétereitől és egyéb tényezőktől is függ, javasoljuk egy előzetes adáspróba elvégzését. ・A DC-GH7 C-típusú USB csatlakozója kereskedelmi forgalomban kapható USB-ethernet adapterrel konvertálható LAN-csatlakozóvá. A kompatibilis USB-ethernet adaptereket lásd: https://panasonic.jp/support/global/cs/dsc/connect/ethernet_adp/index.html

Valós idejű LUT
A LUT-ok a fényképezőgépen lévő fényképekre és videókra alkalmazhatók, így közvetlenül a kamerával készíthet fényképeket és videókat. Támogatja a „.VLT” és „.CUBE” fájlformátumokat. Ennek a funkciónak a használatával időt takaríthat meg a bonyolult utószerkesztési folyamat helyett. A LUMIX Lab alkalmazással kombinálva könnyedén létrehozhatja saját LUT-jait, és telepítheti őket a kamerára.

LUMIX Lab alkalmazás
árosítsa a kamerát okostelefonjával három lépésben, és az ultragyors Wi-Fi-kapcsolat révén zökkenőmentesen viheti át a tartalmait. Vághatja a képeket, módosíthatja a fényerőt, alkalmazhat LUT-okat stb., lehetővé téve az egyszerű szerkesztést bármely közösségimédia-platformhoz egy pillanat alatt.

A Panasonic DC-GH7 július elejétől lesz megvásárolható 2200 dolláros áron.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...