42 000 m2-es a Nikon új főhadiszállása Japánban

Elkészült a Nikon új, 42 000 m2-es központi irodája, innovációs központja Tokióban, ami július 29-én kezdi meg működését. Az építkezés 2022 júliusában kezdődött, és a projekt terv szerint, idén májusban zárult. „A Nikon Corporation központi irodáját a tokiói Konanból (minato-ku) áthelyezi a tokiói Nishi-Oi államba (Shinagawa-ku), és 2024. július 29-én kezdi meg működését. Hozzájárulunk egy virágzó és fenntartható társadalom megvalósításához egy olyan helyen, ahol több mint 100 éve van a székhelyünk, és számos terméket és szolgáltatást hoztunk létre.” – áll a gyártó honlapján (gépi fordítás japánról magyarra). Az épületkomplexum hat szintes, acélszerkezetű, és a funkcionalitás, illetve a fenntarthatóság fényében épült.

Kép forrása: Nikon

Szinergiák kialakítása a funkciók összevonásával – A vállalati divízió megszilárdításával, az egyes üzletágak tervezésével és a fejlett K+F-hez kapcsolódó részlegekkel erősítjük a fejlesztési funkciókat és szinergiákat teremtünk a vállalkozások között, a fenntartható növekedés érdekében. Amellett, hogy az egyes üzletágak laboratóriumait egy emeletre összpontosítják, minden emeleten tágas kommunikációs tér áll rendelkezésre, ami az osztályhatárokon túlmutató aktív cseréket teremt.”.

A tervezés során az is fontos szempont volt, hogy a dolgozók bárhol, választásuk szerint tudják kihozni magukból a maximumot: „Az épületet úgy tervezték, hogy a legkülönfélébb munkastílusokhoz illeszkedjen. Az íróasztalon kívül bárhol dolgozhat, például a nagy lépcsőházban, az étkezőben vagy a szabadtéri teraszon. Az Activity Based Working (ABW) elgondolása alapján lehetővé tesszük, hogy minden alkalmazott önállóan válassza meg, hol dolgozik, hogy munkája során a legmagasabb teljesítményt érje el.”.

A környezetbarátság és a fenntarthatóság érdekében: „A kiváló napfény-árnyékoló hatású külső kialakítással a szerkezet csökkenti a légkondicionáláshoz szükséges energia mennyiségét, ugyanakkor természetes fényt enged a helyiségbe, és elősegíti a természetes szellőzést. Az irodai működési feltételekhez alkalmazkodó, változtatható levegőmennyiségű rendszer bevezetésével az egész épületben jelentős energiamegtakarítást értünk el, amivel megszereztük a „ZEB Ready *1 ” minősítést és a legmagasabb rangot a „BELS” épületenergia-hatékonysági kijelző rendszerben. *2 “. 6 csillagot kapott. Az energiafelhasználás csökkentése mellett a napenergiával történő energiatermelést kombináltuk, így környezetbarát irodaházat hoztunk létre.”.

További információk és fotók az impozáns építményről a Nikon weboldalán találhatók.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...