Nagy lehet a baj: a Canon már az egyik ikonikus munkatársától is megvált

Igazából nem tudni, hogy mi lehet a dolgok mögött, az azonban biztos, hogy a Canon USA leépítésekbe kezdett, és a japánok kirendeltsége több munkatársától is megvált, köztük az egyik legikonikusabb alaktól, Rudy Winstontól is. Winston közel 30 évig dolgozott a Canonnál a professzionális termékek csapatának tagjaként, és ezalatt a Canon munkatársainak új termékekkel kapcsolatos képzéséért, az ügyfelek és kereskedők számára prezentációk készítéséért, számos írási projekt vezetéséért, valamint a professzionális és amatőr fotósok technikai segítségnyújtásáért volt felelős.

Amikor a gyártó új terméket jelentett be, szinte biztosra vehető volt, hogy Winston fel fog tűnni annak bemutatásával, vagy az újdonság bizonyos új funkciójának, szolgáltatásának prezentációjával. Össze kellett hívni egy sajtórendezvényt? Winston szinte biztos, hogy jelen volt. Az évek során szinte mindenki megismerte, megkedvelte a Canon ikonikus alakját – mondhatni tehát, hogy a közösséget, a márka rajongóit is hidegzuhanyként érte a hír, hogy a gyártó menesztette ezt az alakot.

A petapixel.com illetékese rákérdezett a Canonnál, hogy igaz-e a hír, és ha igen, mi áll mögötte. A következő válasz érkezett a gyártótól: „A Canon közelmúltbeli átszervezése a működés ésszerűsítése és a hatékonyság előmozdítása érdekében történt, hogy ezek elősegítsék az elvárt teljesítményszintek elérését, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a kitűzött célok realizálhatóvá válhassanak, és versenyképesek maradjunk a gyorsan változó iparágban. Ezek a változások, amelyeket nem könnyen és nem könnyelműen léptettünk életbe, támogatni fogják a vállalat azon képességét, hogy a jövőben gyorsabban és agilisabban hozzon döntéseket. A Canon szilárdan elkötelezett a hosszú távú fenntarthatóság mellett, és erős támogatást nyújt ügyfeleinek és partnereinknek.” – nos, amint láthatjuk, a szokásos japán „nesze semmi, fogd meg jól” hablaty érkezett. Nem értem, hogy egy ikonikus, a márkaképpel kvázi egybeforrt arc elbocsátása miként járulhat hozzá a „gyorsabb és agilisabb döntéshozáshoz”. (Forrás: petapixel.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...