Ezért nem jelent veszélyt a Sony A9 a CaNikonra – egyelőre

Tegnap láthattuk, hogy a Sony immár komolyan veszi a piac meghódítását, ugyanis a frissen bejelentett Alpha A9-cel azt a profi szegmenst akarja megkaparintani, ahol olyan csatahajók cirkálnak, mint a Canon EOS 1Dx Mark II, vagy a Nikon D5. A régimódi, de csúcskategóriás tükörreflexesek eddig még a víz felszínén tudtak maradni, amit elsősorban gyors sorozatfelvételi sebességüknek, full frame szenzorjaiknak, gyors autofókusz rendszereiknek, óriási objektív-választékaiknak, nagyon jó akkuteljesítményüknek, és nem utolsósorban a professzionális fotósokat kiszolgáló szervizhálózatoknak köszönhettek.

A Sony A9-ben egyre több olyan elem található, ami felveszi a versenyt a „nagy tükrösökkel”, sőt, túl is mutat rajtuk. Persze, a szórakoztató elektronikai termékek gyártójának még több csatatéren kell győzelmet aratnia ahhoz, hogy a háborút is megnyerhesse, de jó lesz, ha a tükörreflexes gépek mellett elkötelezettnek tűnő Canon és Nikon tényleg elkezd belehúzni, és ők is átállnak a jövőt jelentő tükör nélküli irányvonalra. Most még erőfölényben vannak a Canon és a Nikon zászlóshajói (modellnevek lásd fent), hiszen akkuteljesítményben, objektív-választékában, és a profi szervizszolgáltatásokban egyelőre nem érte utol őket a Sony, de szenzorteljesítményben, sorozatfelvételi sebességben és (legalábbis papíron) az autofókusz terén már nincs szégyellnivalója az A9-nek sem.

A Nikon idén lesz 100 éves, és ha a pletykáknak hinni lehet, nyáron óriásit fog durrantani: olyan fényképezőgépe(ke)t fog bemutatni, amitől levegő után fogunk majd kapkodni! A D7500 beharangozása ne tévesszen meg senkit.. Hogy a Canonnak mi a terve, arról fogalmam sincs – ők egyelőre azzal nyugtatják magukat, hogy sorozatban immár 14 éve világelsők a cserélhető objektíves digitális fényképezőgépek piacán, és 23 éve folyamatosan kapnak díjakat a TIPA-tól.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...