A Sony bemutatta az Alpha A9 csúcskategóriás fényképezőgépet – képekkel frissítve!

Új, „korszakalkotó” fényképezőgépet jelentett be a Sony: az Alpha A9 lett a japán gyártó új, csúcskategóriás, full frame szenzorral szerelt, tükör nélküli zászlóshajója. A készülék lelke egy teljesen új technológiával készült, több rétegből épített full frame CMOS képérzékelő, amely 24 MP-es felbontást kapott. Legfontosabb részletek: rendkívül gyors szenzorkiolvasás, 20 kép/mp-es sorozatfelvétel, 693 darab, a képszenzor felületén elhelyezett fázisérzékelő, beépített képstabilizátor, ami 5 FÉ előnyt nyújt.

Az A9 átmeneti tárolója, azaz puffere is a gyors adatkiolvasás támogatására lett optimalizálva, így abban 241 RAW, vagy 362 JPEG fájl fér el. Az elektronikus zárnak köszönhetően az 1/32 000 mp-es záridő is választható érték. A vázon megtalálható Ethernet aljzat, hogy a fájlokat még sebesebben másolhassuk számítógépünkre. Az A9 két darab SD formátumú memóriakártya foglalattal van ellátva, azonban ezek közül csak az egyik támogatja az UHS-II formátumot.

A gyártó megnövelte az akkumulátor teljesítményét, így azzal immár 2,2x annyi kép készülhet, mint a korábbi, „W” jelű akkukkal. A fényképezőgép AF rendszere másodpercenként 60 számítást végez, így akár a legkiszámíthatatlanabb mozgású témákat is könnyűszerrel lekövethetjük. További érdekesség, hogy az elektronikus kereső képe folyamatos élőképet ad, így még sorozatfelvételkor sem kell félni attól, hogy lemaradunk egy részletről, mert épp fekete a keresőkép.

Apropó elektronikus kereső: az A9 Tru-Finder keresője OLED alapokra épül, felbontása 3,686 millió pont, nagyítása 0,78-szoros, az optikai elemeket pedig a Zeiss T* bevonatával látták el a mérnökök (tükröződések és becsillanások ellen). A Sony állítása szerint az új EVF kétszer akkora fényerővel bír, mint elődje, így a nyári verőfényes napsütésben sem lesz gond. A kereső képfrissítése 120 kép/mp, ezért szinte olyan a hatása, mintha optika keresőn keresztül kémlelnénk a témát.

Az új képérzékelő érzékenységi tartománya ISO 100-51 200 között van, amit kiterjeszthetünk lefelé ISO 50-re, míg felfelé akár ISO 204 800 is beállítható. Az ésszerű felbontás, az új technológiák és a szintén új BIONZ X képfeldolgozó processzor együttese még alacsonyabb zajszintet ígér. Az A9 tömörítetlen, 14-bites RAW rögzítésére is képes.

Mozgóképkészítés terén is „ott van a szeren” az A9: 4K felbontású videókat a teljes szenzorfelület bevonásával készít, nem hajt végre pixel-összevonást, hanem a 6K-s mozgóképet interpolálja lefelé 4K-ra. Persze, Full HD videók felvételére is van lehetőség, itt a maximális képfrissítés 120 kép/mp lehet 100 Mbps adatsűrűséggel.

A Sony Alpha A9 júniusban kerül a boltok polcaira, ára 4500 angol font körül alakul.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...