Ez lehet a valaha létezett legjobb GoPro kalandkamera

Gyakorlatilag a GoPro teremtette meg anno, 20 évvel ezelőtt a kalandkamera fogalmát: az első „GoPro HERO” még egy analóg készülék volt külön búvártokkal, de igazából 2006-ban indult a vállalkozás viharos története, amikor piacra lépett az első digitális HERO (tíz másodpercnyi videót lehetett vele rögzíteni). Következő mérföldkő talán a HERO 3+ volt, ami már támogatta a 4K felbontást is. Aztán 2017-ben a HERO6 Black került középpontba, aminek már fantasztikus képstabilizációja is volt. Számos különféle modellverzió után ma elérkeztünk a HERO13 Black verzióhoz, amivel a gyártó nem titkolt célja, hogy piacvezető pozícióját bebetonozza. Az elődhöz képest jobb teljesítményű akkumulátort, HLG HDR felvételi módot, új, cserélhető optikákat (előtétlencséket) és ND szűrőket kapunk.

Kép forrása: GoPro

A HERO13 és a HERO13 Black eltér egymástól: az előbbi a legkisebb, még kijelzővel bíró GoPro, míg utóbbi egy igazi „vadállat”, és már-már a professzionális felhasználókra is rákacsint (újfajta mágneses szerelék, GPS, jobb akkuteljesítmény, cserélhető előtétlencsék és ND szűrők automatikus érzékeléssel stb.). Míg a 12-es verzió nem igazán rendítette meg a rajongókat, hiszen óriási, említésre méltó változásokat, újításokat nem nyújtott, addig a 13-as esetében a mérnökök azért tettek le valamit az asztalra. Viszont most sem a felbontást növelték, hanem inkább a képminőségre és a használhatóságra összpontosítottak.

Kép forrása: GoPro

A zászlóshajó HERO13 Black esetében a már fentebb is említett újítások érkeztek (10%-kal tovább teljesítő akku például), de kapunk 2,7K felbontásban 120 kép/mp-es képfrissítést is, ahol a korábbihoz képest 58%-kal hosszabb felvételeket készíthetünk. 5,4K-ban, a 60 kép/mp-cel 38%-kal tovább, míg 4K @ 60 fps alatt 28%-kal hosszabb anyagokat vehetünk fel túlmelegedés nélkül. A HERO13 Black megkapta a Hybrid Log Gamma (HLG és a HDR funkciókat is, ahol a korábbihoz képest a HLG mód szélesebb színspektrumot kínál 10-bit és Rec.2100 módokban. A HERO13 Black továbbá képes arra is, hogy akár 400 kép/mp képfrissítésű lassított felvételeket rögzítsen 720p-ben, vagy akár 120 fps-t 5,3K alatt.

A „Snap and Go” mágneses felfogató rendszer kiemelkedően gyors rögzítést tesz lehetővé, persze, a régi felfogatási módszerek is megmaradtak – gyakorlatilag háromféle módon erősíthetjük a kamerát különböző felületekhez. A HERO13 Black WiFi modulja 40%-kal gyorsabb adatátvitelre képes elődjénél, a hanggal kapcsolatos beállítások is sokkal szerteágazóbbak, van beépített GPS modul, de a felhasználó felület is át lett dolgozva a hatékonyabb, gyorsabb hozzáférés érdekében. Azonban az egyik, ha nem „A” legszembetűnőbb újítást a speciális előtétlencsék jelentik, amelyek használatával a készülék szigeteltsége nem változik. A lencsék közt megtalálható makró, széles látószögű, illetve többféle szürkeszűrő – ezek mind-mind víztaszító bevonattal rendelkeznek. Ráadásul a HERO13 Black érzékeli az előtétlencsét és ahhoz igazítja a felhasználói felületet.

A készülékek most szeptembertől lesznek megvásárolhatók – bővebb infóért kattints a gyártó honlapjára, ide.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...