Érdekességek egy esős hétfő reggelre

Aki esetleg lemaradt volna róla (mint én): múlt héten a Leica bemutatta kijelző nélküli digitális fényképezőgépét, a Leica M11-D-t, aminek a szokásos hátsó kijelző helyén egy szép, nagy ISO-tárcsa található. „Digitális szív. Analóg lélek.” – szól a szlogen a masinához, ahol a mérnökök a kijelzőre figyelemelvonó tényezőként tekintettek és így inkább lehagyták a vázról. A váz egyébként egy 60 MP-es full frame BSI lapka köré épül, ahol a felbontás lehet még 36, vagy 18 MP. Az érzékenységi tartomány ISO 64 és ISO 50 000 közti értékekre állítható. A fotóst egy 256 GB kapacitású belső (beépített) tároló is segíti a képalkotásban. A magnéziumötvözetből kialakított váz csupán 540 grammot nyom – akkuval együtt értve. Az újdonság csupán 9400 dolláros áron meg is vásárolható. Bővebben a Leica honlapján olvashatunk róla.

Kép forrása: Leica

Hófehér, limitált kiadású objektíveket mutatott be a Viltrox: csupán 100-100 darab készül az autofókuszos AF 20 mm F2.8 FE és az AF 56 mm F1.7 E lencserendszerekből. A „Brightmoon White” név alatt futó termékek Sony E-bajonettel kerülnek majd a Viltrox online boltjába, ahonnan a szerencsések meg is vásárolhatják őket 81 100, illetve 65 300 forintos áron.

Kép forrása: Viltrox

Különleges akkumulátort kínál a Jupio az OM System OM-1 fényképezőgéphez: a Jupio BLX-1 110 dollárért vásárolható meg 3 éves garanciával. Érdekessége, hogy nagyobb kapacitású (2400 mAh / 17,3 Wh), mint a gyári variáns, illetve USB-C aljzat is található rajta, amin keresztül tölteni lehet, ha épp nincs dedikált töltő kéznél.

Kép forrása: Jupio

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...