Megérkezett a következő csúcskategóriás kalandkamera – ezúttal az Insta360-tól

8K-s felbontást is kínál az Insta360 legújabb kalandkamerája, az Ace Pro 2, ami egy 1/1,3”-os érzékelő köré épül. Bár külsőre az újonc szinte teljesen megegyezik az elődmodellel, a belső jó pár olyan fejlesztést tartalmaz, amire sokan várhattak. A gyártó elmondása szerint az Ace Pro 2 13,5 FÉ dinamikaátfogást kínál. Az állóképeink mérete legfeljebb 50 MP lehet, míg a mozgóképeké – ahogyan már említettem – maximum 8K. Az akciókamerát – illetve annak optikáját – az Insta360 a Leicával karöltve fejlesztette; a lencserendszer a Summarit feliratot viseli, F2.6-os kezdő fényértéket kínál, látószöge 157°, ekvivalens gyújtótávolsága 13 mm.

Kép forrása: Insta360

Videó módban az Ace Pro 2 akár 8K/30p (16:9) vagy 4K/60p (4:3 vagy 16:9 képaránnyal) felbontást is képes rögzíteni az Insta360 „Active HDR” technológiájával, de akár 4K/120p vagy 1080/240p felbontás is elérhető Active HDR nélkül. A kamera támogatja a H.264 és H.265 kodeket egyaránt. Fényképek esetén a fényképezőgép JPEG és DNG formátumokkal operál. A további felvételi funkciók közé tartozik az előrögzítési mód, amely akár 120 másodperces videót is menthet a felvétel gomb megnyomása előtt; kézmozdulat- és hangvezérlés, valamint a felvétel szüneteltetése/folytatása. Az Insta360 elmondása szerint a Leica tervezte a kamera színprofilját is.

Kép forrása: Insta360

Az Ace Pro 2 az Insta360 „FlowState” névre keresztelt stabilizációs technológiáját is tartalmazza (csakúgy, mint elődje), amely minimalizálja, vagy akár teljesen meg is szünteti a bemozdulásokat a simább videó elérése érdekében. A 360°-os horizontrögzítés a fényképezőgépben bekapcsolható, így a horizont vízszintben marad felvétel közben, bárhogy is fordul a készülék oldalirányban. A fényképezőgép/kamera az elődnél egy kicsivel nagyobb, 2,5”-os, érintésérzékeny és felhajtható kijelzőt kapott a szelfizés megkönnyítésére. Bár az Insta360 illetékese nem adott konkrét felbontási értéket, de azt állítja, hogy az új képernyőn 70%-kal nőtt a pixelsűrűség és 6%-kal a fényerő.

Kép forrása: Insta360

A gyártó állítása szerint az Ace Pro 2 az első olyan akciókamera, amiben nem egy, hanem kapásból két MI processzor dolgozik: egy dedikáltan a képfeldolgozást és a zajcsökkentést szolgálja, míg a másik processzor a további képfeldolgozást és jobb felhasználói élményt biztosítja. A két processzor lehetővé teszi továbbá néhány gépigényesebb fotós és videofelvételi mód használatát is, mint például a 8K/30p, a 4K/60p aktív HDR-rel és a továbbfejlesztett PureVideo-t, amelyet a vállalat a következőképpen ír le: „Ez egy olyan különleges fényképezési mód, amely drasztikusan csökkenti a zajt, és valós időben javítja a részleteket a jelenetben. Világosabb képeket kapunk még extrém gyenge fényviszonyok mellett is.”. A gyártó azt is állítja, hogy a PureVideo egyfajta személyre szabott MI neurális hálózatot használ, hogy jobb eredményeket biztosítson gyenge fényviszonyok mellett, illetve aktív HDR használatakor.

Kép forrása: Insta360

Az újdonság 12 méteres mélységi vízálló, de az Insta360 búvártokjával akár 60 méteres mélységig is magunkkal vihetjük. A kamerát újfajta szélzaj-szűrővel szerelték fel, de megtalálható rajta az optikát védő lencse, illetve a mágneses szűrőrögzítési rendszer. Az Ace Pro 2 -20°C-ig fagyálló is. A nagyobb, immár 1800 mAh-s akár 50%-kal hosszabb üzemidőt garantál (pl. 4K @ 30p felbontásban); a maximális felvételi idő 180 percre nőtt. Az akkut 80%-os töltöttségi szintre 18 perc alatt, 100%-ra 47 perc alatt lehet feltölteni.

Mozgóképeink felvétele után az Ace Pro 2 az MI-vel segíti a felhasználót a kívánt tartalom létrehozásában és megosztásában. Az „AI Highlights Assistant” asszisztens úgy lett kialakítva, hogy automatikusan megtalálja a legjobb pillanatokat a rögzített videókban, majd az „Automatikus szerkesztés” funkció összefoglaló videót készítsen ezekből. Az Insta360 emellett kibővítette a kompatibilitást gyártóidegen sportkiegészítőkkel és alkalmazásokkal (pl. Apple, Garmin, Nike Run Club és COROS), hogy lehetővé tegye a valósidejű információk és statisztikák megjelenítését.

Jó hír, hogy az Insta360 Ace Pro 2 már mától megvásárolható, a standard szett ára 400 dollár, míg a két akkuval ellátott szetté 420 USD. További információért látogass el a gyártó weboldalára.

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...