Teljesen megújult a „szappanbuborék-gyár” Trioplan 100

A Meyer Optik Görlitz márkanevet valószínűleg sokan ismerik. Sajnos, ez elmúlt évek során eléggé megtépázták ezt a nevet, így érthető, hogy az új jogtulajdonosnak nincs könnyű dolga ismét felépíteni a vásárlóközönség bizalmát. Azonban az új kezdet egy „új” terméket is hozott, ugyanis teljesen megújult tartalommal jelenik meg a Meyer Optik Görlitz Trioplan 100 mm F2.8 objektív: az Optical Precision Components (az új tulaj) frissítette az optikai formulát, a mechanika nagy részét, hogy a lencserendszer még nagyobb felbontóképességű lehessen úgy, hogy közben csökkent a belső tükröződések mértéke, és nőtt a kontraszt.

Kép forrása: OPC Optics

A Meyer Optik Görlitz Trioplan 100 mm F2.8 Mk II meg is vásárolható, sőt, az első példányokat már át is vehették a megrendelők. „Mivel optikával foglalkozó vállalkozás vagyunk – nem pedig egy marketingiroda – megvan a kellő know-how és felszereltség ahhoz, hogy házon belül analizáljuk és optimalizáljuk az optikai rendszereket” – mondta a cég szóvivője. „Teljesen átterveztük a Trioplan 100 optikai formuláját, mivel szerettük volna a felbontását és a kontrasztját növelni” – folytatta. Ehhez többek között újfajta üvegalapanyagra, valamint más kialakítású lencsékre volt szükség. Az új lencsetagokhoz új mozgató mechanikát illesztettek, így az egész dizájnt lecserélték.

Kép forrása: OPC Optics

Persze, a Trioplan névhez hű maradt a koncepció, azaz továbbra is csak három lencsetag található az objektív tubusában, amihez egy 15 lamellás írisz társul. Ezek párosítása eredményezi ennek az optikának a névjegyét, a szappanbuborékos háttérfény-elmosást. Az Optical Precision Components a Trioplan sorozat többi tagját is áttervezte csakúgy, mint a Primoplan objektíveket. A Meyer Optik Görlitz Trioplan 100 mm F2.8 Mk II Canon EF, FujiFilm X, Leica L, Leica M, M42, Nikon F, Pentax K, valamint Sony E bajonettel rendelhető 1000 eurós áron. (Forrás: dpreview.com)

Hirdetések:
Weboldal készítés Komel Kft. Matéria Kft.

.

Ezek is érdekelhetnek...